Lupta s-a relansat: Metalurgistul Cugir – ASU Politehnica 2-1

10411781_995050200579442_1909707283190822421_nASU Politehnica a pierdut duelul primelor două clasate din C4. Alb-violeții au fost învinși astăzi cu 2-1, în deplasare, de Metalurgistul Cugir, care micșorează la doar două puncte distanța față de primul loc.

Într-o atmosferă cum Cugirul nu a mai trăit de un deceniu și jumătate, după cum ne spuneau gazdele, Metalurgistul s-a avântat încă din start în atac. Pentru formația lui Călin Moldovan, victoria era singura variantă acceptabilă în duelul cu liderul pentru a păstra șanse reale de promovare. Alb-violeții s-au lăsat dominați, au așteptat atacurile jucătorilor echipați în roșu și albastru și au încercat să lovească pe contraatac.

Cugirul a deschis însă scorul, în minutul 25, atunci când Lucian Itu, jucătorul ajuns aproape de 38 de ani, a marcat direct din corner, pe colțul scurt, cu largul concurs al portarului Burtic. Un gol neanunțat de nimeni și nimic, care a dat peste cap planurile timișorenilor. În jocul elevilor lui Sorin Brîndescu s-a instalat panica, și-a făcut loc precipitarea, astfel că gazdele și-au păstrat fragilul avantaj până la pauză.

ASU Politehnica a ieșit de la vestiare mult mai decisă, reușind egalarea destul de rapid, în minutul 51, prin Ghinescu. Decarul polist a depășit doi adversari cu eleganță și a marcat la colțul lung al porții lui Tiuț, cu un șut de la 22 de metri, lateral stânga. Alb-violeții n-au reușit să profite însă de momentul bun și au încasat un nou gol, în minutul 58. Alexandru Preda a centrat de pe dreapta, Bilia n-a reușit să îndepărteze pericolul, iar Itu, omniprezentul Itu, a făcut 2-1.

ASU Politehnica a căutat cu disperare golul egalizator, care s-a încăpățânat să nu vină. Cea mai mare șansă a poliștilor din finalul de meci a fost irosită de Sulea, care a tras peste, de la doi metri, cu toată poarta în față, în minutul 86. În prelungiri, victoria de altfel meritată a gazdelor a fost umbrită de tertipuri demne de ligile sătești, cu mingi aruncate din tribună sau cu concentrarea tuturor copiilor de mingi în spatele porții lui Burtic, toate pentru a-l determina pe centralul Marian Barbu din Făgăraș să oprească jocul.

S-a încheiat 2-1 pentru Metalurgistul, iar lupta pentru promovarea în liga secundă devine din ce în ce mai încinsă.

Metalurgistul Cugir (antrenor Călin Moldovan): Tiuț – Bold, Letan, Șt. Radu, Huțanu – Preda, Chelaru, Necșulescu, Șuteu – Cârstean, Itu (cpt.). Au mai intrat Piko, I. Radu, Taban și Iovănescu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – Stancu – Vucea, Marin, Giuricici, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Rebenciuc, Țugui, Sulea și Birău.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply