Luceafărul Oradea, în gardă pentru duelul cu Politehnica: „Nu e o echipă accesibilă”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Luceafărul Oradea va fi oaspete mâine, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, pentru disputa cu Politehnica Timișoara, din etapa a 9-a a ligii secunde. Cele două formații sunt vecine de clasament, fiind despărțite de linia retrogradării înaintea acestei runde. Bihorenii au avut parte de un start de campionat mult sub așteptări, ținând seama de condițiile existente la club, însă antrenorul Erik Lincar speră ca elevii săi să iasă cât mai rapid din zona fierbinte a clasamentului.

Luceafărul Oradea vine la Timișoara după o nouă înfrângere pe teren propriu, a treia din acest sezon, suferită marți, în fața UTA-ei (0-1). Eșecul din intermediară a readus nou-promovata din Bihor în zona locurilor retrogradabile, astfel că trupa lui Erik Lincar nu concepe alt rezultat în afara victoriei mâine, pe „Dan Păltinișanu”.

„Trebuie să se trezească şi băieţii mei, să reuşim să punem probleme oriunde mergem şi să câştigăm indiferent dacă jucăm acasă sau în deplasare. ASU Poli nu este o echipă aşa de accesibilă cum o consideră unii. Probabil aşa au crezut cei de la FC Braşov, care au remizat săptămâna trecută la Timişoara. Poli e periculoasă, îl are pe Blănaru în faţă, care hărţuieşte permanent fundaşii în căutarea golului. Trebuie să fim atenţi şi bine pregătiţi”, a declarat tehnicianul Luceafărului, citat de bihon.ro.

De altfel, Ștefan Blănaru, la care făcea referire Erik Lincar, s-a aflat în curtea formației bihorene în perioada 2011-2013, actualul golgheter de la ASU Politehnica bifând la Oradea prima experiență în eșalonul secund.

În cele opt etape scurse din actualul campionat, Luceafărul Oradea a găsit extrem de greu drumul spre poarta adversă. Bihorenii au înscris doar patru goluri în acest sezon, două prin Sergiu Arnăutu și câte unul prin Adrian Bedea și Paul Păcurar. La acest capitol, nou-promovata din Oradea se află în coada ligii secunde, la egalitate cu Metalul Reșița și ACS Berceni, mai prost stând doar Șoimii Pâncota, cu un singur gol marcat. La capitolul defensiv, trupa lui Erik Lincar stă însă mult mai bine, orădenii încasând doar șapte goluri în actuala stagiune.

Partida Politehnica Timișoara – Luceafărul Oradea va avea loc mâine, de la ora 12:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply