Liga a IV-a: Titlul de golgheter merge la Dudeștii Vechi, titlul de campioană e pe masa AJF

14517_652874061463726_8214653260991103464_n

S-a tras cortina peste ediția 2013/2014 a Ligii a IV-a, competiție ce a început cu 18 combatante și s-a încheiat cu 16. Un sezon tumultuos, dominat de apriga luptă pentru supremație dintre ASU Politehnica și CS Ghiroda, care nu s-a încheiat oficial nici după etapa a XXXIV-a, AJF urmând a omologa clasamentul final după exprimarea unui verdict în „cazul Chișoda”.

2013/2014 a fost, fără îndoială, cel mai mediatizat sezon al „D”-ului timișean, iar acest lucru se datorează prezenței celor de la ASU Politehnica. Gruparea lui Paul Codrea a reprezentat principalul pol de interes al acestui eșalon, evoluând în toate meciurile cu arenele pline, fie că e vorba despre disputele de pe „Știința” sau de cele din deplasare.

Un sezon marcat însă și de două abandonuri. Primul i-a aparținut Banatului Nerău, care a aruncat prosopul după două runde disputate. Apoi, cu două etape înainte de final, FC Chișoda a anunțat că nu mai are „resurse” pentru a trece linia de sosire, retragerea formației de lângă Timișoara încingând spiritele pe un final de sezon și așa destul de tensionat. Conform regulamentului, AJF ar urma să ia act de abandonul echipei și să anuleze toate rezultatele înregistrate în retur, omologându-le cu 0-3 la masa verde. Acest lucru ar trimite-o la baraj pe ASU Politehnica, alb-violeții remizând pe „Știința” cu FC Chișoda. „Ecuație” ce așteaptă o rezolvare până joi, atunci când AJF trebuie să comunice la FRF reprezentanta Timișului la barajul de promovare programat pentru 21 iunie.

Tot din cauza „cazului Chișoda”, și clasamentul golgheterilor e în acest moment provizioriu. Chiar și în cazul anulării rezultatelor din retur ale trupei prezidate de Alin Rus, atacantul Pobedei, Fabian Novac, nu ar putea pierde titlul de golgheter. Singura schimbare majoră ar fi o rocadă a celorlalte două locuri de pe podium, Ndiaye Mediop marcând de trei ori în victoria Ghirodei cu 8-0 în fața Chișodei. În acest caz, Sergiu Iorgovan ar urca pe locul secund, în vreme ce senegalezul ar coborî pe treapta a treia.

Golgheterul ediției 2013/2014 a Ligii a IV-a Timiș e, așadar, Fabian Novac, atacantul celor de la Pobeda Dudeștii Vechi. Fotbalistul ce a împlinit 25 de ani în urmă cu o lună a totalizat 31 de goluri, grație „triplei” reușite sâmbătă, la Gara Mare, în remiza 3-3 cu CFR. Pe poziția secundă se află Ndiaye Mediop, un senegalez în vârstă de 22 de ani, sosit în toamă la CS Ghiroda, după ce fusese testat și de ACS Poli, proaspăt promovată în prima ligă la acea vreme. Sergiu Iorgovan s-a clasat, la fel ca anul trecut, pe treapta a treia a podiumului. Atacantul sosit în iarnă la ASU Politehnica s-a oprit la cota 27, prin „dubla” de la Sânnicolau Mare. Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a reușit 12 goluri în retur pentru alb-violeți, după ce în sezonul de toamnă punctase de 15 ori pentru CFR Timișoara. Anul trecut, Iorgovan totalizase 30 de goluri, clasându-se în urma lui Alexandru Baranyi (Ghiroda – 41 goluri) și Cosmin Ripan (Belinț – 31).

Iată ierarhia golgheterilor după ultima etapă a campionatului:

31 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
28 goluri: Ndiaye Mediop (Ghiroda);
27 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli – 15 pentru CFR)
23 goluri: Pătrașcu (Ghiroda);
19 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
18 goluri: Telecican (Sânnicolau Mare), Baranyi (Ghiroda), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda), Tulcan (ASU Poli), Leonte (Dumbrăvița);
17 goluri: Moga (Gătaia), Chitescu (Șag);
15 goluri: Dragodan (Ghiroda), Sabău (Șag);
13 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița), Ganea (Dumbrăvița – 2 pentru Chișoda);
12 goluri: Jivan (Făget), Făgețan (ASU Poli);
11 goluri: R. Mirciov (Pobeda), Kalapiș (Pobeda);
10 goluri: Gherman (Chișoda), S. Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Jurj (Racovița), Popoviciu (ASU Poli);
9 goluri: Apro (Gătaia), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), Șchiopu (Racovița);
8 goluri: Coca (Orțișoara), Palade (Gătaia), Țofei (Făget), Vițan (Orțișoara – 2 pentru Chișoda), Bucure (Gătaia), Vasilcin (Pobeda), Anghel (Dragșina), Vântură (CFR);
7 goluri: Berceanu (Chișoda), Nanu (Racovița), Galea (Sânnicolau Mare), Vucea (ASU Poli), Onosă (Orțișoara), Giurgiu (Dumbrăvița);
6 goluri: Gălan (ASU Poli), Crișan (CFR), D. Oberșterescu (CFR), Chitucea (Jimbolia), Postolache (Orțișoara), Ignea (Racovița), Sporin (Peciu Nou), Rotaru (Auto), Handrache (Peciu Nou), Moricz (Giroc), Ioviță (Giroc), Severin (Dragșina);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Abu Lebda (Chișoda), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Mohamed (ex-Auto), Filimon (Ghiroda – 4 pentru Gătaia), Leleczi (Auto), Kosak (Auto), Pitic (Auto), Nagy (Sânnicolau Mare), Asoltanei (Chișoda), Al Helou (Auto), Bungău (Dumbrăvița – 3 pentru Chișoda), Buruiană (Gătaia – 3 pentru Șag), Mihoc (Sânnicolau Mare), Ilie (ASU Poli).

Rezultatele și marcatorii ultimei etape a stagiunii 2013/2014:

Real Dragșina – AS Peciu Nou 1-0 (Vucovan)
Arsenal Flacăra Făget – Timișul Șag 0-5 (Ciobanu 2, Sabău, Chitescu, Ionuț)
Marcel Băban Jimbolia – Auto Timișoara 0-0
Progresul Racovița – CS Ghiroda 2-3 (Jurj, Șchiopu – Baranyi 2, Mediop)
Unirea Sânnicolau Mare – ASU Politehnica 0-6 (Iorgovan 2, Popoviciu, Ionaș, Tulcan, Ilie)
CFR Timișoara – Pobeda Dudeștii Vechi 3-3 (Vântură, David, Ițu – Novac 3)
CS Dumbrăvița – CS Giroc 5-2 (Ganea 2, Vlaic, Giurgiu, Leonte – Vătafu, Cătău)*
Progresul Gătaia – FC Chișoda 0-3 (fără joc)
Cocoșul Orțișoara a stat.

*Notă: Meciul de la Dumbrăvița s-a jucat în devans pe 13 mai

About Gabriel Toth

Leave a Reply