Liga a IV-a: Primele clasate câștigă în bloc, codașele pierd pe linie

1962727_611235528960913_903132425_n
Rezultate aparent normale în runda a XIX-a din Liga a IV-a, una în care favoritele s-au impus chiar la diferențe ce nu lasă loc la interpretări. S-au consemnat și trei dispute pe muchie de cuțit, printre care și derby-ul timișorean CFR – Auto, care a adus prima victorie din cariera de antrenor a lui Daniel Oberșterescu.

Duelul de la distanță dintre primele două clasate, ASU Politehnica și Ghiroda, continuă cu datele problemei neschimbate nici după etapa a XIX-a. Ambele au evoluat în deplasare, în fața unor adversari ce se anunțau incomozi, dar au terminat învingătoare la scoruri clare. Ghiroda s-a impus cu 4-1 la Făget, deși a avut doi eliminați, în timp ce alb-violeții s-au distrat la Peciu Nou, 7-0, primele șase reușite venind înainte de pauză. Trupa lui Paul Codrea are în continuare trei puncte avans față de principala urmăritoare și, cel mai probabil, ecartul se va păstra până la ora meciului direct, programat la 29 martie.

În etapa disputată integral sâmbătă, niciun jucător n-a reușit să-și treacă în cont o „triplă”. În schimb, s-au consemnat cinci „duble”: Sebastian Budur, pentru Ghiroda, Rafa Mirciov, pentru Pobeda, Leo Chitescu, pentru Șag, Flavius Tulcan și Ionuț Vucea, ambii pentru ASU Politehnica.

Liderii clasamentului golgheterilor, Fabian Novac și Ema Pătrașcu, nu s-au înscris pe lista marcatorilor în această rundă. Aceștia își mențin însă poziția din ierarhie, pe locul secund urcând, în schimb, Flavius Tulcan, atacantul lui ASU Politehnica ajungând la cota 16. Acesta și-a depășit noul coleg, Sergiu Iorgovan, venit în iarnă de la CFR, dar care n-a apucat să debuteze încă în alb-violet din cauza unei accidentări la zona inghinală.

Iată cum arată clasamentul golgheterilor după etapa a XIX-a:

19 goluri: Fabian Novac (Pobeda), Ema Pătrașcu (Ghiroda);
16 goluri: Flavius Tulcan (ASU Poli);
15 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli – toate pentru CFR);
14 goluri: Mediop (Ghiroda);
13 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
12 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița);
10 goluri: Moga (Gătaia);
9 goluri: Făgețan (ASU Poli), Jivan (Făget), Chitescu (Șag), Dragodan (Ghiroda);
8 goluri: Sabău (Șag), Coca (Orțișoara);
7 goluri: Leonte (Dumbrăvița), Gherman (Chișoda), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda), R. Mirciov (Pobeda);
6 goluri: Baranyi (Ghiroda), Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Berceanu (Chișoda), Vasilcin (Pobeda);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Bucure (Gătaia), Abu-Lebda (Chișoda), Nanu (Racovița), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Apro (Gătaia), Gălan (ASU Poli), S. Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Vucea (ASU Poli).

Rezultatele și marcatorii rundei a XIX-a:

Arsenal Flacăra Făget – CS Ghrioda 1-4 (Oprea – S. Budur 2, Gavriluță, Dragodan)
CFR Timișoara – Auto Timișoara 2-1 (Ardelean, Baidoc – Kosak)
Progresul Gătaia – CS Giroc 2-1 (Palade, Ionesi – Cocora)
Progresul Racovița – Pobeda Dudeștii Vechi 0-4 (R. Mirciov 2, Vasilcin, Șerban)
Marcel Băban Jimbolia – CS Dumbrăvița 0-2 (Z. Kovacs, Ganea)
Cocoșul Orțișoara – FC Chișoda (Vițan)
Timișul Șag – Real Dragșina 5-0 (Chitescu 2, Tutunaru, Racoceanu)
AS Peciu Nou – ASU Politehnica 0-7 (Tulcan 2, Vucea 2, Ionaș, Birău, Panc)

About Gabriel Toth

Leave a Reply