Liga a IV-a: Intermediară cu surprize

DSCF0027

Miercuri s-a consumat prima etapă intermediară din returul Ligii a IV-a, una în care a venit rândul liderului ASU Politehnica la odihnă. Rezultatele au fost, în mare măsură, neașteptate, cele două grupări timișorene, CFR și Auto, reușind surprize plăcute în această rundă.

Cum ASU Politehnica a stat, din cauza retragerii încă de după etapa a doua a Banatului Nerău, CS Ghiroda a profitat și s-a apropiat – măcar temporar – de prima poziție, la o distanță de două puncte. Trupa lui Alin Miloș n-a avut emoții în fața „lanternei” Real Dragșina, de care a trecut, pe teren propriu, cu 6-1.

Cea de-a treia clasată, Progresul Gătaia, s-a împiedicat la Gara Mare, în fața unui CFR din ce în ce mai imprevizibil. „Leoparzii” par a se transforma într-o veritabilă „gașcă nebună”, capabilă să învngă o formație de talia Dumbrăviței, să piardă apoi clar pe terenul penultimei clasate, pentru ca, peste doar câteva zile, să țină în șah una dintre cele mai redutabile team-uri ale campionatului.

De semieșecul Progresului n-a reușit să profite Pobeda Dudeștii Vechi, aflată la doar un punct în spate. „Bulgarii” s-au remarcat, în decursul acestui campionat, drept specialiști ai meciurilor în deplasare, însă miercuri n-au reușit decât o remiză albă la Șag.

Un rezultat interesant s-a consemnat la Făget, acolo unde Auto s-a impus categoric, scor 4-0. Vlad Kosak și-a trecut în cont o primă „dublă” stagională, Buture și Pitic completând careul de goluri al trupei din Freidorf. Prin acest rezultat, echipa pregătită de Mișu Hromei urcă în prima jumătate a clasamentului, profitând și de eșecul drastic al Racoviței – cu care se aflat la egalitate de puncte – , surclasată pe propriul teren de CS Dumbrăvița.

Nu s-au operat schimbări majore în ierarhia golgheterilor, acolo unde continuă să conducă Ema Pătrașcu, de la CS Ghiroda, suspendat însă în această rundă. Iată cum arată clasamentul marcatorilor din Liga a IV-a, după 23 de etape scurse:

21 goluri: Ema Pătrașcu (CS Ghiroda);
20 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
17 goluri: Flavius Tulcan (ASU Poli), Sergiu Iorgovan (ASU Poli – 15 pentru CFR);
16 goluri: Mediop (Ghiroda);
15 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
14 goluri: Moga (Gătaia);
12 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița), Dragodan (Ghiroda);
10 goluri: Făgețan (ASU Poli), Sabău (Șag), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda);
9 goluri: Jivan (Făget), Chitescu (Șag), Leonte (Dumbrăvița);
8 goluri: Coca (Orțișoara), Ganea (Dumbrăvița – 2 pentru Chișoda);
7 goluri: Gherman (Chișoda), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), R. Mirciov (Pobeda), Apro (Gătaia), Berceanu (Chișoda), Palade (Gătaia), Kalapiș (Pobeda), Vasilcin (Pobeda), Baranyi (Ghiroda), Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Telecican (Sânnicolau Mare);
6 goluri: Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Nanu (Racovița), Gălan (ASU Poli), Bucure (Gătaia);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Abu-Lebda (Chișoda), Schipor (Ex-Auto), Mihali (Făget), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Vucea (ASU Poli), Popoviciu (ASU Poli), Șchiopu (Racovița), Filimon (Ghiroda – 4 pentru Gătaia), D. Oberșterescu (CFR).

Iată rezultatele și marcatorii etapei intermediare de miercuri:
CS Ghiroda – Real Dragșina 6-1 (Dragodan 3, Baranyi, Budur, Mediop – Abu Foul)
Timișul Șag – Pobeda Dudeștii Vechi 0-0
AS Peciu Nou – FC Chișoda 3-2 (Ursu, Bud, Dobrilă – Coțolan, Asoltanei)
Arsenal Flacăra Făget – Auto Timișoara 0-4 (Kosak 2, Buture, Pitic)
Unirea Sânnicolau Mare – CS Giroc 4-1 (Telecican 2, M. Șerban, D. Tulcan – Cătău)
Progresul Racovița – CS Dumbrăvița 1-5 (Barboni – Ganea 3, Leonte, Bălan)
Cocoșul Orțișoara – Marcel Băban Jimbolia 0-0
CFR Timișoara – Progresul Gătaia 1-1 (Iordache – Moga)
ASU Politehnica a stat.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply