Liga a IV-a: Etapă cu surprize, situație neschimbată în frunte

DSC_0049 (Small)

Liga a IV-a și-a consumat în weekend runda cu numărul XX, una în care s-au înregistrat câteva rezultate surprinzătoare, în special pentru zona de mijloc sau subsol a ierarhiei. În duelul de la distanță, dintre primele două clasate, ASU Politehnica și CS Ghiroda, datele problemei rămân neschimbate.

Unul dintre rezultatele remarcabile ale rundei s-a consemnat la Dragșina, în duelul codașelor, dintre Real și Marcel Băban Jimbolia. S-a încheiat 1-1, iar gazdele pun astfel punct unui șir de opt înfrângeri consecutive, ultimul punct fiind reușit la 29 septembrie, în acel surprinzător 3-3 cu Pobeda Dudeștii Vechi, în etapa a X-a.

O surpriză, cel puțin în ceea ce privește diferența de scor, s-a consemnat la Chișoda, acolo unde Progresul Racovița s-a impus cu 5-1, bifând astfel primele puncte din 2014. Ultima victorie a nou-promovatei se înregistra în etapa a XIV-a, 5-2 cu AS Peciu Nou, pe teren propriu.

Pas greșit pentru a treia clasată a podiumului, Progresul Gătaia, învinsă duminică, în deplasarea de la Dumbrăvița, scor 2-3. Cu un punct în spatele nou-promovatei se află Pobeda Dudeștii Vechi, care n-a reușit să se impună în derby-ul local cu Unirea Sânnicolau Mare, 1-1 pe „Hristo Stoichkov Arena”.

Scorul etapei a fost stabilit, pentru a treia oară la rând, de liderul ASU Politehnica. Alb-violeții au parte de un start de retur remarcabil, cu nu mai puțin de 19 goluri marcate în trei jocuri, adică o medie de 6.3 pe meci.

În fruntea ierarhiei golgheterilor, Fabian Novac și Ema Pătrașcu își împart în continuare prima poziție, deși niciunul dintre ei n-a marcat în această rundă. Le suflă însă în ceafă Flavius Tulcan, atacantul liderului ASU Politehnica ajungând la cota 17, prin reușita din meciul cu Timișul Șag.

Iată cum arată clasamentul golgheterilor din Liga a IV-a, după 20 de etape scurse:

19 goluri: Novac (Pobeda), Pătrașcu (Ghiroda);
17 goluri: Tulcan (ASU Poli);
15 goluri: Iorgovan (ASU Poli – toate pentru CFR), Mediop (Ghiroda);
13 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
12 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița), Moga (Gătaia);
9 goluri: Făgețan (ASU Poli), Jivan (Făget), Chitescu (Șag), Dragodan (Ghiroda), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda);
8 goluri: Sabău (Șag), Coca (Orțișoara), Leonte (Dumbrăvița);
7 goluri: Gherman (Chișoda), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli), R. Mirciov (Pobeda);
6 goluri: Baranyi (Ghiroda), Galea (Sânnicolau Mare), Giurgiu (Dumbrăvița), Berceanu (Chișoda), Vasilcin (Pobeda), Nanu (Racovița), S. Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda), Gălan (ASU Poli);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Bucure (Gătaia), Abu-Lebda (Chișoda), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Vântură (CFR), Mohamed (ex-Auto), Apro (Gătaia), Vucea (ASU Poli), Ganea (Dumbrăvița – 2 pentru Chișoda), Popoviciu (ASU Poli).

Iată rezultatele și marcatorii etapei a XX-a:

Real Dragșina – Marcel Băban Jimbolia 1-1 (Severin – Doda)
Pobeda Dudeștii Vechi – Unirea Sânnicolau Mare 1-1 (Bratan – Telecican)
CS Ghiroda – AS Peciu Nou 3-0 (Boangheș, S. Budur, Mediop)
FC Chișoda – Progresul Racovița 1-5 (Cotolan – Șchiopu 2, Jurj 2, Nanu)
Auto Timișoara – Cocoșul Orțișoara 2-1 (Pitic, Hromei – Onosă)
CS Giroc – CFR Timișoara 0-3 (Berar, Domșa, Crișan)
ASU Politehnica – Timișul Șag 6-0 (Ionaș 2, Obrejan, Gălan, Tulcan, Popoviciu)
CS Dumbrăvița – Progresul Gătaia 3-2 (Leonte, Bungău, Ganea – Moga 2)
Arsenal Flacăra Făget a stat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply