Liga a II-a | Se pregătește Luceafărul de un turneu prin țară? Petroșani și Motru așteaptă să-i găzduiască pe orădeni

Liga a II-a a ajuns înaintea etapei a 8-a, care va debuta mâine dimineață, după o nouă săptămână tumultuoasă în viața celor 20 de competitoare. Continuă să frapeze ceea ce se petrece cu Luceafărul Oradea, după ce în ultimele zile, Consiliile Locale din Petroșani și Motru au acordat, prin vot, dreptul echipei de a juca pe arenele din cele două localități. O schimbare a terenului propriu se va produce încă de la acest final de săptămână, Știința Miroslava urmând a reveni pe terenul din Uricani, după ce a disputat primele jocuri acasă din acest sezon în Copou, pe stadionul „Emil Alexandrescu”.

» Sâmbătă, la matineu, pe fostul stadion „Tehnomet” din Ciarda Roșie își dau întâlnire două dintre nou-promovatele în Liga a II-a. Ripensia Timișoara, formație ce a suferit, în această săptămână, primele două eșecuri stagionale, primește vizita celor de la Metaloglobus București, victorioși la precedenta vizită pe Bega, în urmă cu trei săptămâni, la întâlnirea cu Politehnica. La mijlocul săptămânii, Ripensia a suferit o neașteptată eliminare din Cupa României, după 0-1 pe terenul formației de Liga a IV-a Voința Biled. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 65, de un fost component al Politehnicii, Dragan Paulevici. Un alt fost alb-violet a debutat miercuri în tricoul Ripensiei. E vorba despre tânărul Darius Neamțu, împrumutat de la concitadina de pe „Știința”.

» Imposibil de găsit un fir de logică în ceea ce se întâmplă în jurul clubului (încă orădean) Luceafărul. Zvonurile care dădeau echipa mutată la Petroșani încă din această toamnă au început să prindă contur la începutul săptămânii. Marți, consilierii locali din Petroșani, au votat un proiect de hotărâre prin care Luceafărul Oradea primește dreptul de a evolua pe stadionul „Jiul”. Interesant e că ieri (joi, 14 septembrie), Consiliul Local Motru a votat un proiect de hotărâre similar, conform liga2.prosport.ro. Să o luăm de la capăt: Luceafărul Oradea va înfrunta mâine, pe stadionul „Iuliu Bodola”, pe Academica Clinceni, dar are în același timp dreptul de a evolua, în acest sezon, la Petroșani și Motru. În același timp, noua conducere a clubului încearcă (fără prea mare succes) să risipească multiplele semne de întrebare prin achiziționarea bazei sportive de la Sânmartin, realizată odată cu preluarea clubului. În acest ritm, Luceafărul ar putea urma modelul celor de la Harlem Globetrotters și să întreprindă turnee prin țară, iar fiecare final de săptămână să o găsească într-un oraș diferit.

» UTA caută primul succes pe teren propriu din actualul sezon. Mâine, la Șiria, sosește însă echipa cea mai în formă din acest moment în Liga a II-a, Dunărea Călărași. Sub comanda lui Dan Alexa, formația din sudul țării a acumulat punctaj maxim, patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Misiune dificilă, așadar, pentru Adrian Falub și elevii săi, presiunea fiind în creștere pe malul Mureșului, după ce UTA a ajuns, din favorită principală la promovare, la două puncte de zona retrogradării după doar șapte etape. În meciul de mâine, arădenii vor fi lipsiți de Mădălin Ciucă (suspendat), Sorin Strătilă și Victor Prună (accidentați). În schimb, ar putea reveni în lot fundașii Norbert Polgar și Richard Filaret, absenți de mai multă vreme. Să mai spunem doar că ultima victorie a UTA-ei pe arena „Otto Grefner” din Șiria s-a consemnat la 25 aprilie, 2-0 cu Olimpia Satu Mare.

» O altă nou-promovată, Știința Miroslava, își va schimba terenul propriu începând cu această etapă. Stadionul din Uricani (sat care aparține de comuna Miroslava) a fost omologat de FRF și poate găzdui meciuri la nivelul ligii secunde. Primul meci care va fi găzduit pe „Comunal”, va fi chiar cel de mâine dimineață, în compania liderului AFC Hermannstadt. Vă reamintim, Știința Miroslava și-a disputat primele jocuri pe propriul teren la Iași, pe stadionul „Emil Alexandrescu”.

» Ultima clasată, Foresta Suceava, a reușit să-și plătească datoria de 110.000 de euro către Fisc, astfel că poate primi din nou bani de la Consiliul Local. În altă ordine de idei, lotul pregătit de portughezul Nuno Pedro a primit o nouă infuzie de stranieri. A fost legitimat francezul Khalid Chalabi, în vreme ce alți doi jucători din Hexagon – Wilhelm Renquin și Dali-Amar Belkacem așteaptă să primească drept de joc. Un alt francez, Seven Cem, nu a putut fi momentan legitimat, din cauza unor probleme cu fostul club. Noii jucători au fost testați de Foresta în amicalul de miercuri, cu Bucovina Rădăuți (0-0), în care a evoluat o altă noutate, armeanul Edgard Movsesyan.

» Etapa se va încheia luni seară, la Târgu Mureș, acolo unde situația se inflamează de la o săptămână la alta. După demisia de săptămâna trecută a antrenorului Laszlo Balint și a managerului general Dinu Gheorghe, în această săptămână jucătorii au refuzat să efectueze antrenamentul de miercuri. În consecință, ieri și-au încheiat aventura la Târgu Mureș cinci jucători: Florin Iacob, Florin Ilie, Alexandru Boiciuc, Marvin Schieb și Alexandru Neagu. Săptămâna trecută, au plecat de la echipă alți doi jucători, Cornel Ene și Dumitru Muntean, ultimul găsindu-și deja un nou angajament, la Olimpia Satu Mare.

Programul etapei a 8-a din Liga a II-a

Sâmbătă, ora 11:00
SPORTUL SNAGOV – OLIMPIA SATU MARE
RIPENSIA TIMIȘOARA – METALOGLOBUS BUCUREȘTI
LUCEAFĂRUL ORADEA – ACADEMICA CLINCENI
FORESTA SUCEAVA – CS MIOVENI
ȘTIINȚA MIROSLAVA – AFC HERMANNSTADT
PANDURII TÂRGU JIU – CS AFUMAȚI

Sâmbătă, ora 12:30
DACIA UNIREA BRĂILA – FC ARGEȘ PITEȘTI

Sâmbătă, ora 16:00
POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS BALOTEȘTI
UTA – DUNĂREA CĂLĂRAȘI

Luni, ora 18:00
ASA TÂRGU MUREȘ – CHINDIA TÂRGOVIȘTE

About Gabriel Toth

Leave a Reply