Liga a II-a | Chindia, Brăila și Brașov au maximum de puncte; ASU Politehnica, implicată în unica remiză a etapei

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Medie de goluri mai săracă în eșalonul secund, cu rezultate ce se apropie de normalitatea pentru acest nivel. După ce în runda inaugurală s-au înscris nu mai puțin de 55 de goluri în doar nouă partide, în etapa a 2-a – prima completă a campionatului – s-au marcat doar 23. Iar așa cum era de așteptat, aproape o treime s-au înscris la Șiria, în meciul dintre Șoimii Pâncota și Sepsi Sfântu Gheorghe.

Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat cu 7-0 pe terenul juniorilor aruncați în luptă de Pavel Piroș, deocamdată fără altă explicație logică decât propriile ambiții personale. 12 copii înscriși pe foaia de joc, dintre care singurul portar a fost Pașca, titularul dintre buturi, în vârstă de 15 ani. Șoimii Pâncota se încăpățânează să reprezinte o jignire nu doar la adresa competiției, ci a propriilor echipieri, care sunt condamnați să rămână stigmatizați de acest debut odios la nivel de seniori. Nu ne rămâne decât să preluăm întâmplarea relatată de comentatorul Radio Timișoara, de la ședința tehnică, unde centralul partidei a atenționat gazdele că trebuie să aibă cel puțin 3 jucători sub 21 de ani pe teren. Moment în care, oficialii Pâncotei au izbucnit în râs, având în vedere că absolut toți jucătorii înscriși pe foaia de arbitraj intră în această categorie.

După ce în runda inaugurală au stat, din cauza haosului organizatoric care a precedat campionatul de ligă secundă, Luceafărul Oradea și Academica Clinceni și-au bifat primele partide din acest sezon cu câte o victorie. La Sânmartin, golul ex-băimăreanului Arnăutu a adus trei puncte importante nou-promovatei din Bihor, în fața echipei din Afumați. Iar în Ilfov, Academica a surclasat cojudețeana din Berceni (mutată între timp la Popești-Leordeni), cu Marius Coman autor al unui „hattrick” curat.

Singurele formații cu maximum de puncte după două etape sunt Chindia Târgoviște, Dacia Unira Brăila și FC Brașov. Lângă Turnul Chindiei, elevii lui Nicolae Croitoru s-au chinuit în fața Baloteștiului, doar golul lui Neguț, din minutul 16, înclinând balanța. La malul Dunării, elevii lui Adrian Pânzaru s-au impus în fața Unirii Tărlungeni, iar astăzi, sub Tâmpa, penalty-ul transformat de ex-polistul Ștefan Grigorie a adus a doua victorie stagională a Brașovului, în disputa cu Juventusl

O etapă în care, în niciunul dintre cele zece meciuri, n-au marcat atât gazdele, cât și oaspeții. De altfel, nu mai puțin de 11 formații n-au găsit drumul spre gol, în condițiile în care unica remiză a rundei, cea de la Râmnicu Vâlcea, a fost una albă.

Rezultatele și marcatorii etapei a 2-a:

CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Politehnica 0-0
Academica Clinceni – ACS Berceni 4-0 (M. Coman, 9, 18, 21, Pădurețu 74)
Dacia Unirea Brăila – Unirea Tărlungeni 2-0 (Roșu 36, Muscă 80)
Chindia Târgoviște – CS Balotești 1-0 (Neguț, 16)
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare 1-0 (Năstăsie, 86)
Foresta Suceava – UTA 0-2 (D. Man 17, A. Petre 88)
Luceafărul Oradea – CS Afumați 1-0 (Arnăutu, 70)
Metalul Reșița (Snagov, IF) – Dunărea Călărași 0-4 (R. Licu 5, Ciocâlteu 18, Kanda 27, 83)
Șoimii Pâncota – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-7 (Damian 10, Hadnagy 37, 59, 78, Huiban 54, Tofan 56, Ene 63)
FC Brașov – Juventus București 1-0 (Grigorie 38)
Golgheteri:

5 goluri: Atilla Hadnagy (Sepsi OSK);
4 goluri: A. Zaharia (Afumați);
3 goluri: Cherchez (Chindia), V. Ștefan (Afumați), M. Coman (Clinceni);
2 goluri: Blănaru (Politehnica), Tudorache (Afumați), Munteanu (Olimpia), M. Vasile (Tărlungeni), Cl. Herea (Balotești), Muscă (Brăila), D. Man (UTA), Kanda (Călărași), Neguț (Chindia), Chipirliu (Juventus),Călințaru (Juventus), Istrati (Brașov)

About Gabriel Toth

Leave a Reply