Liga a V-a: Victorii pe linie pentru reprezentantele Timișoarei


Ultimul weekend al lunii septembrie a adus și cea mai prolifică etapă pentru reprezentantele Timișoarei din Campionatul Județean. E pentru prima oară de la startul aceastui sezon când Tricoul 1 Iunie, Solventul și ASU Poli obțin victorii în aceeași rundă.

Seria I

Tricoul 1 Iunie s-a impus în deplasarea de la Giroc, în fața CS-ului din localitate. Așa cum ne-au obișnuit în acest început de sezon, elevii lui Ion Neamțu nu i-au plictisit pe spectatori, înregistrând un nou meci cu multe goluri marcate și încheiat cu scorul de 4-2 în favoarea grupării din Plopi.

În urma succesului de la Giroc, Tricoul rămâne pe 3 în Seria I, dar se apropie la doar un punct de ocupanta poziției secunde, Voința Valcani, care n-a reușit decât o remiză albă la Igriș. Lider rămâne Cocoșul Orțișoara, formație ce a câștigat la limită în deplasarea de la Glentoran Carani, scor 2-1.

Seria a II-a

Solventul a spart finalmente gheața, în runda a șaptea. După șase eșecuri la rând și după un joc încheiat în 60 de minute la Jebel, din lipsă de jucători, trupa lui Lucian Zaharia a câștigat partida susținută pe teren propriu în fața celor de la Dinășanca Diniaș, scor 3-1. „Chimiștii” s-au impus grație reușitelor lui Nicolae Iurea și Vlad Cristea (2), în fața formației cu cea mai slabă apărare din serie.

În ciuda victoriei, Solventul rămâne pe ultimul loc în Seria a II-a, la 3 puncte în spatele echipei pe care a învins-o în acest sfârșit de săptămână. Să mai spunem că odată cu etapa a 7-a, și această serie a rămas cu 15 echipe, Juventus Jebel anunțând că a aruncat prosopul.

Seria a III-a

ASU Poli rămâne la conducerea seriei a III-a, după succesul  cu 3-1 de la Giarmata Vii.  Cu același scor s-a impus și Progresul Racovița, în deplasare, la Urseni, și suflă în continuare în ceafa alb-violeților. De altfel, formația ce în runda a 5-a se impunea pe „Știința” în fața elevilor lui Foale a obținut numai victorii în acest sezon, dar are un meci mai puțin disputat, după ce Juventus Pișchia s-a retras din competiție. Nu departe de primele două clasate se află Avântul Chizătău și Olimpia Bucovăț, ambele cu câte 16 puncte.

Iată rezultatele complete din Seria a III-a: Avântul Topolovățul Mare – AS Nădrag 4-3, AS Bacova – Meget Remetea Mare 6-0, Avântul Chizătău – Unirea Leucușești 4-0, AS Boldur – FC Bazoș 2-8, Olimpia Bucovăț – Bega Ictar-Budinț 1-1,  Lorena Giarmata Vii – ASU Poli 1-3, Timișul Urseni – Progresul Racovița 1-3.

About Gabriel Toth

Leave a Reply