Liga a IV-a: Victorii importante pentru CFR și Auto


Weekend prolific pentru reprezentantele Timișoarei din Liga a IV-a. Auto a bifat primul succes pe teren propriu din acest sezon, în fața celor de la Spartak Gottlob, iar CFR-ul s-a întors cu 3 puncte de la Belinț, o deplasare deloc la îndemână.

Auto Timișoara – Spartak Gottlob 4-0 (1-0)

Auto a spart gheața în meciurile de pe teren propriu. Dacă până acum, toate victoriile „mecanicilor” au venit din deplasare, ziua de sâmbătă a consemnat primul succes al acestora și pe arena din Freidorf. Victima trupei lui Emerich Vasko a fost Spartak Gottlob, o grupare ce părea să revină pe linia de plutire, după un start catastrofal de campionat.

Singurul gol al primei reprize a purtat semnătura lui Cosur, cel care a profitat de o nesincronizare a fundașilor adverși și l-a învins pe portarul Gottlobului. Auto avea să se distanțeze în mitanul secund, atunci când au mai punctat Faimoc, din nou Cosur și Ursachi, ultimul izbutind un gol superb, din lovitură liberă. 4-0 cu Spartak Gottlob, iar Auto pătrunde în prima jumătate a ierarhiei din „D”-Timiș, cu 12 puncte după nouă runde.

Tehnicianul „mecanicilor”, Imi Vasko, a apelat la următoarea formulă în jocul de sâmbătă: Ionescu – Ștefănuț, Matei, Vlădia, Taub – Cădariu, Al-Helou, Ursachi, Ignea – Cosur, Faimoc. Au mai intrat Coată, Buda, Pitic și Heller.

Bega Belinț – CFR Timișoara 0-1 (0-1)

CFR Timișoara s-a întors cu trei puncte prețioase din dificila deplasare de la Belinț. Nou-promovata în Liga a IV-a nu pierduse până în această rundă niciun joc pe teren propriu, astfel că victoria obținută astăzi de „leoparzi” e cu atât mai importantă.

Unicul gol al întâlnirii a fost consemnat în minutul 11, fiind opera atacantului Dumitru Ungur, cel care a fructificat centrarea lui Sorin Oberșterescu. De notat că ambele echipe au încheiat meciul cu un om mai puțin. După ce în minutul 62, ex-polistul Eduard Zele vedea cel de-al doilea cartonaș galben, doar un minut mai târziu Anghel, de la gazde, a avut parte de același tratament din partea centralului Costel Dobrișan.

Antrenorul Alin Ionescu a obținut victoria de la Belinț cu următoarea garnitură: Toma – Soare, S. Oberșterescu, Hrițcan, Zele – Lupancu, Parfenie, Ițu, Năstase – Crișan, Ungur. Au mai intrat Livădaru, Iorgovan și Cornu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply