Liga a IV-a | Ripensia revine brusc cu picioarele pe pământ; CFR, în rolul agentului 0-0-7!

ripensia-csebes-3 (Medium)Schimbare de lider în D Timiș, realizată în această dimineață. Ripensia Timișoara, singura formație ce avea maximum de puncte după șase runde, a fost învinsă fără drept de apel în derby-ul primelor două clasate, 0-3, pe terenul I din complexul „Dan Păltinișanu”, de ACS Poli II. Tot o înfrângere la scor de neprezentare a suferit și CFR-ul, care păstrează „lanterna”, acumulând al șaptelea eșec din tot atâtea posibile.

Ripensia se îneacă, aflată pe val! Gruparea din Ciarda Roșie, lider solitar după șase runde, cu punctaj maxim și cu o medie de 6 goluri marcate pe meci, calificată și în 16-imile Cupei României, suferă o cădere bruscă pe terenul unde își desfășura, până la sfârșitul turului ediției trecute de campionat, meciurile de acasă. Roș-galbenii au fost executați de ACS Poli II, la scor de neprezentare, stabilit chiar din prima repriză. Sorescu a deschis scorul în minutul 16, tot el l-a majorat în minutul 34, iar un minut mai târziu s-a făcut 3-0, prin reușita lui Sebastian Mailat. Deși gazdele au evoluat preț de aproape o repriză cu un om în minus, Podină fiind eliminat în minutul 47, „Ripi” nu a găsit drumul nici măcar spre golul de onoare.

În urma acestui rezultat, cele două combatante fac rocada în clasament. ACS Poli II trece pe primul loc, cu 19 puncte, iar Ripensia rămâne pe 2, cu 18.

Ripensia Timișoara (antrenor Cosmin Stan): Rădulescu – Popa (cpt.), Francescu, Luca, Toma – Ungureanu, Briciu, Păscăleanu – Blănaru, Mediop, Nanu. Au mai intrat Trifu, Herțanu, Berescu și Stancu.

ACS Poli II Timișoara (antrenor Adrian Săvoiu): Pap – Lazăr, Bocșan, Podină, Friedrich, Oprea, Sorescu (cpt.), Boldea, Mailat, Sîntean, Pădurariu. Au mai intrat Sturz, Haruț, Totic și B. Bătrânu.

La Gara Mare pare a fi foarte gustată celebra serie de filme cu Agentul 007. CFR-ul traversează cel mai slab început de sezon din ultimii ani buni (dacă nu din întreaga existență!) suferind astăzi cea de-a șaptea înfrângere din tot atâtea posibile. După o primă repriză echilibrată, încheiată la egalitate, 0-0, Șagul s-a dezlănțuit în fieful alb-vișiniilor, reușind să înscrie de trei ori în mitanul secund.

Victorie scurtă pentru Progresul Gătaia, 1-0, pe teren propriu, cu AS Peciu Nou. Rezultatul a fost stabilit încă de la pauză, prin reușita lui Popescu. Gazdele se revanșează astfel în fața trupei lui Mihai Dorobanțu, pe care au întâlnit-o și în urmă cu trei zile, în Cupa României, la Peciu Nou, când gazdele s-au impus la loviturile de departajare. Pentru Gătaia, e al patrulea succes în șapte runde. Aparent, o grupare pe care mulți o vedeau ancorată în a doua jumătate a clasamentului, se apropie cu pași mărunți, dar siguri, chiar de podiumul D-ului.

Rezultatele și programul etapei a 7-a din Liga a IV-a Timiș:

Marcel Băban Jimbolia – CS Ghiroda 3-1
ACS Poli II Timișoara – Ripensia Timișoara 3-0
CFR Timișoara – Timișul Șag 0-3
Progresul Gătaia – AS Peciu Nou 1-0

Astăzi, ora 17
CS Dumbrăvița – Unirea Sânnicolau Mare
Arsenal Flacăra Făget – Avântul Periam
Cocoșul Orțișoara – Pobeda Dudeștii Vechi

Mâine, ora 17
AS Murani – Voința Biled
Lorena Giarmata Vii – Voința Mașloc

About Gabriel Toth

Leave a Reply