Liga a III-a | Ighiu triumfă la Lugoj; Mama Mia, egalată în minutul 90+4 la Cisnădie; Sebiș se împiedică pe terenul Filiașiului

lugoj-ighiu

Romică David a lovit de două ori la Lugoj (Foto: absport.ro)

Etapa a 13-a din C4 a fost cu ghinion pentru cele două timișene ce au evoluat astăzi. CSM Lugj își prelungește seria neagră și cedează pe propriul teren în fața revelației ultimelor etape, Performanța Ighiu. În schimb, Mama Mia Becicherecu Mic a trecut de puțin pe lângă trei puncte importante în deplasarea de la Cisnădie, fiind egalată în cel de-al patrulea minut de prelungire. În fine, a doua clasată, Național Sebiș, n-a reușit decât o remiză albă pe terenul penultimei clasate, CSO Filiași, și riscă să se îndepărteze și mai mult de liderul ASU Politehnica.

CSM Lugoj – Performanța Ighiu 1-3

Performanța Ighiu nu se dezminte! Nou-promovata pregătită de fostul fundaș al CFR-ului timișorean Adorian Himcinschi începe să devină o echipă de luat în seamă chiar și în calculele accederii în eșalonul secund. Trupa din Alba s-a impus astăzi cu 3-1 în deplasarea de la Lugoj. Practic, vizitatorii au lovit într-un decurs de cinci minute. Golgheterul Romică David a deschis tabela în minutul 22, tot el a recidivat două minute mai târziu, pentru ca Remus Moga să facă 3-0 în minutul 24. Golul de onoare al lugojenilor a fost semnat de Sebastian Velcotă, în minutul 55. După o primă jumătate a turului de excepție, Lugojul încheie sezonul de toamnă în corzi. Băieții lui Cosmin Petruescu au bifat al patrulea meci consecutiv fără victorie și al treilea eșec din acest interval, îndepărtându-se tot mai mult de podium.

CSM Lugoj (antrenor Cosmin Petruescu): Iordache – Mardare, Miculescu, Mânecan, Velcotă, Vlădia, Porcescu, Roșie, Poiană, Rotea. Au mai intrat Ardelean, Dobra și Marta.

Performanța Ighiu (antrenor Adorian Himcinschi): R. Bodea – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, Cornea – R. Moga, Negură, Oniche, Bărculeț – S. Turuș, R. David. Au mai intrat Fetița, Giurgiu, Buda și Morar.

CSO Filiași – Național Sebiș 0-0

Național Sebiș s-a împiedicat oarecum surprinzător pe terenul penultimei clasate, CSO Filiași, și riscă să se îndepărteze și mai mult de liderul ASU Politehnica. Pe stadionul craiovean „Chimia” s-a înregistrat o remiză albă. Un punct care nu aduce mare lucru nici pentru gazde, care sperau să iasă din zona minată a clasamentului. Sebișul a avut o bară în prima repriză, la lovitura liberă de la 17 metri executată de Cherecheș. De asemenea, căpitanul și golgheterul arădenilor, Gelu Velici, a avut o bună ocazie de gol în minutul 70, când a fost găsit perfect de centrarea lui Cherecheș, dar nu a reușit să-l învingă pe portarul Lascu.

Sebișul acumulează 28 de puncte, iar în cazul unei victorii a liderului ASU Politehnica în meciul de mâine, cu CSU II Craiova, distanța dintre cele două grupări va crește la 5 lungimi. În plus, arădenii vor sta etapa viitoare.
CSO Filiași (antrenor Ionel Luță): Lascu – Orban, Bălașa, Neacșu, Maiernici – Petcu, N. Popescu, Pârvuică, Moraru – Fotescu, Duriță. Au mai intrat Georgescu și Bălă.

Național Sebiș (antrenor Călin Cojocaru): Păduraru – Rosenblum, Dăruială, Stupu, Cherecheș – Mihuța, Lazea – Călin, Unguru, Susan – Velici. Au mai intrat Rus și Oiță.

Măgura Cisnădie – Mama Mia Becicherecu Mic 2-2

Mama Mia Becicherecu Mic a condus de două ori în deplasarea de la Cisnădie, dar în cele din urmă trebuie să se mulțumească doar cu un punct. Pe cocheta bază din județul Sibiu, timișenii au deschis scorul în minutul 20, prin veteranul Vasile Luță. Gazdele au izbutit egalarea în minutul 69, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Petrescu. Mama Mia a găsit resursele de a reveni în avantaj, Dacian Bârză punctând pentru 2-1 în minutul 76. Jocul curgea înspre un succes al trupei lui Sorin Bălu, însă gazdele au izbutit în cele din urmă egalarea, prin reușita târzie a lui Gombar, căzută în minutul 90+4!

Mama Mia Becicherecu Mic a evoluat în formula R. Miklos – Artimon, Mărginean, Telescu, Negruț – Z. Radu, Zurbagiu, Luță, P. Niță – Bârză, Jichici. Au mai intrat Silaghi, Todorov, Nicoară și Ștefănescu.

***

Liga a III-a, seria a 4-a, etapa a XIII-a:

CSM Lugoj – Performanța Ighiu 1-3 (Velcotă 55 – R. David 20, 22, R. Moga 24)
Măgura Cisnădie – Mama Mia Becicherecu Mic 2-2 (Petrescu 60, Gombar 90+4 – Luță 20, Bârză 76)
CSO Filiași – Național Sebiș 0-0

Mâine, ora 14
ASU Politehnica – CSU II Craiova
Minerul Motru – Pandurii II Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir – CS Ineu
Millenium Giarmata – Cetate Deva

FC Hunedoara stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply