Liga a III-a | Atenție la pariuri! FRF anunță un parteneriat pentru monitorizarea complexă a pieței pariurilor din cel de-al treilea eșalon

Sports-BettingIntrarea meciurilor de Liga a III-a din România în ofertele caselor de pariuri din întreaga lume a adus cu sine și suspiciunile unor meciuri trucate. Pentru a putea monitoriza cât mai precis cu putință activitatea pariurilor pe jocurile din eșalonul al treilea, FRF a anunțat astăzi încheierea unui parteneriat cu o companie britanică, Sport Integrity Monitor (SportIM), prin care forul de la București va putea detecta în timp real anomalii în activitatea de pariuri la nivel global, doar pentru această ligă.

Proiectul contribuie la îndeplinirea obiectivului specific 1.3 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Îmbunătățirea activităților-suport pentru susținerea fotbalului de performanță”, având în planul de acțiuni ”Asigurarea integrității jocului de fotbal”, se anunță în comunicatul postat astăzi, pe site-ul FRF.

„Menținerea integrității competițiilor de fotbal și combaterea potențialelor tentative de trucare a meciurilor reprezintă un obiectiv principal pentru Federația Română de Fotbal. Acest parteneriat cu Sport Integrity Monitor vine în completarea campaniei de prevenție și educare, ”Fotbal curat”, pe care deja am demarat-o. Prin eforturile noastre încercăm să ne asigurăm că viitorul va fi unul în care jucătorii, suporterii și toți cei implicați în acest fenomen vor fi protejați de tentativele de trucare a jocurilor”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Suntem încântați să anunțăm semnarea acestui parteneriat cu Federația Română de Fotbal. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții FRF, ne-am dat seama că acest subiect, al integrității și prevenției meciurilor trucate, este tratat cu maximă atenție. Ne dorim să susținem munca bună începută și să contribuim, cu ajutorul expertizei noastre, la progrese în acest domeniu”, a punctat Mark Locke, director executiv al SportIM.

Sport Integrity Monitor mai colaborează, printre altele, cu Federația Engleză de Fotbal, Premier League, Federația Scoțiană de Fotbal, Euroliga de baschet.

About Gabriel Toth

Leave a Reply