La CH Poli domnește ideea de „prudență financiară”: „Nouă jucători sunt din Timișoara”

ch-poliFormația de handbal CH Poli nu traversează cea mai bună perioadă a ei din punct de vedere financiar. Revizuirea legii sportului și greutatea cu care aceasta poate deveni aplicabilă a dat peste cap planurile financiare ale grupării alb-violete, care a fost nevoită să își repoziționeze promisiunile față de jucători. Dintre jucătorii rămași din vechiul lot, cu toții au acceptat regimul de „prudență” financiară, așa cum l-a numit președintele Ioan-Silviu Doboși. Singurii care nu au acceptat noile condiții au fost chiar doi nou-veniți, Bogdan Nikolic și Cristian Antonaru, care au și părăsit deja echipa.

CH Poli se va baza în viitorul sezon pe 19 jucători, șase dintre ei fiind tineri crscuți chiar pe Bega și care, în ultimii ani, au făcut parte din Centrul de Excelență de la Sighișoara. Ei reprezintă cea mai mare pondere a noutăților din lotul pentru sezonul viitor, oar doi jucători cu experiență sosind în această perioadă, muntenegrenii Lasica și Pejovic.

„Țin să mulțumesc tuturor sportivilor pentru că au acceptat efortul de a translata o parte a efortului financiar din acest an pentru retur. Asfel, dacă va fi asigurată calificarea în play-off, conducerea și-a asumat plata întregului contract pentru jucători. E un efort al tuturor, de aceea țin să subliniez această idee, de prudență financiară. N-aș spune că problemele financiare au fost grave. E vorba mai mult de o reorientare, plecând de la Legea Asocierii, 26/2000, către Legea Sportului, nr. 69, care a fost revizuită în acest an și promulgată la 30 iunie de președintele României. Discontinuitatea e cauzată de lipsa unei forme de aplicare a legii, astfel că vom avea o sincopă pe luna august, dar există premise ca în septembrie-noiembrie, lucrurile să se reglementeze și să ne putem acoperi nevoile financiare”, a explicat președintele Ioan-Silviu Dobiși situația financiară delicată a clubului.

Conducătorul echipei de handbal se mândrește cu faptul că, dintre cei 19 jucători din lot, aproape jumătate sunt născuți și crescuți la Timișoara.

„Avem în momentul de față în lot nouă jucători originari din Timișoara. Sunt câțiva veniți de la Centrul de Excelență de la Sighișoara, au început handbalul la LPS Banatul. După cum se știe, există și un parteneriat cu LPS Banatul în promovarea jucătorilor tineri. Colegul meu, Dan Dumitru, a fost la București când a fost licitația pentru jucătorii de la Sighișoara, tocmai pentru a-i aduce aici, să devină un viitor pentru handbalul timișorean”, a mai spus Doboși.

Iată și lotul pe care se va baza CH Poli în sezonul viitor:

Portari: Răzvan Vâlceanu, Zlatko Daskalosaki, Mădălin Mărușcă;
Interi stânga: Andrei Păiuș, Wilhelm, Wokan*;
Coordonatori: Cristian Fenici, Irakli Chikovani;
Interi dreapta: Iulian Halcă, Demis Grigoraș;
Extreme stânga: Mihai Timofte, Denis Neamțu*, Levente Szentpeteri;
Extreme dreapta: Marko Lasica, Călin Leordean, Cătălin Furak, Vlad Inișconi*;
Pivoți: Andrei Santeiu, Marko Pejovic, Ștefan Leonard*;
Antrenori: Pero Milosevic și Sorin Sărăndan

Pero Milosevic: „Cei rămași, ne luăm angajamentul să muncim și mai mult”

Antrenorul formației timișorene, muntenegreanul Pero Milosevic, spune că, în ciuda problemelor de alcătuire a lotului, echipa actuală se poate bate pentru accederea în play-off.

„Până la cele două meciuri amicale de la Reșița, am efectuat 23 de antrenamente, pe care le-am început la 16 iulie. E bine că sunt mulți jucători tineri, în total sunt 9 originari chiar din Timișoara. E un lucru foarte important. Nu cunosc foarte multe echipe care au mai mult de patru jucători chiar din localitate în lot. Avem o echipă cu care ne putem lupta pentru primele opt locuri, avem o echipă bună, care lucrează foarte bine, am fost mulțumit de ei la toate aceste 23 de antrenamente. Din păcate, Antonaru și Nikolic nu mai sunt alături de noi, din cauza acestor probleme financiare. Dar toți cei rămași, împreună cu staff-ul tehnic, ne luăm angajamentul să muncim și mai mult pentru a ne îndeplini obiectivul, calificarea în play-off”, a spus Milosevic.

Munenegreanul a vorbit și despre primele două teste ale verii, susținute în cadrul „triunghiularului” de la Reșița, și soldate cu tot atâtea eșecuri: 27-31 cu HC Adrian Petrea și 25-28 cu Pandurii Târgu Jiu.

„În cele două partide de la Reșița, nu am jucat foarte bine. Am făcut-o doar 30-40 de minute pe meci, am comis foarte multe greșeli tehnice, dar poate e și din cauza tinereții lotului. Sunt unele lucruri de care sunt mulțumit, altele de care sunt nemulțumit. Mai avem timp și antrenamente la dispoziție pentru a corecta unele lucruri, astfel încât să nu mai comitem la fel de multe erori ca în aceste două partide”, a spus Milosevic.

Formația timișoreană va disputa în această săptămână alte două meciuri de pregătire în Ungaria, joi și vineri, pe terenul mai vechilor cunoștințe de la Oroshaza și Pick Szeged.

About Gabriel Toth

Leave a Reply