Konstantyn Glazyrin a venit la Timba pentru a scăpa de situația tensionată din Ucraina

glazyrinBC Timba a transferat în această vară jucători din toate colțurile lumii. Printre ei, și Konstantyn Glazyrin, primul ucrainean din istoria baschetului timișorean. Extrema în vârstă de 25 de ani a jucat de-a lungul întregii cariere la Dnipro Dniepropetrovsk, iar în trecut a evoluat și în naționala țării sale.

Konstantyn Glazyrin a început în această săptămână pregătirile cu Timba, formația timișoreană fiind abia a doua din CV-ul său, după Dnipro Dniepropetrovsk, grupare la care a evoluat timp de șapte ani la nivel de seniori, între 2007 și 2014. Baschetbalistul născut la 11 noiembrie 1988 are dificultăți în a se exprima în limba engleză, pe care o înțelege însă. Totuși, la Timișoara a dat peste un ajutor de nădejde: colegul său, Vedran Nakic, un bun cunoscător al limbii ruse. „Există momentan o mică barieră în ceea ce privește limba, dar sper că această problemă se va rezolva în curând”, spune Glazyrin, ajutat de colegul său croat.

Konstantyn Glazyrin recunoaște că situația tensionată din Ucraina a cântărit decisiv în decizia sa de a părăsi orașul Dniepropetrovsk și e convins că la Timba va putea practica un baschet bun.  „Intenția mea a fost din start să plec din Ucraina. Am căutat o ligă bună, așa cum e cea românească, în care să pot continua să joc baschet de calitate. Știu că  în România se joacă foarte tare, defensivele sunt puternice, deci e o ligă de calitate”, mai spune ucraineanul.

Glazyrin a sosit în mijlocul unei „multinaționale”, jucătorii din actualul lot al galben-negrilor provenind din nu mai puțin de șase țări. Baschetbalistul sosit din Ucraina e însă convins că lotul se va omogeniza. „Cred că va fi o experiență bună. Va trebui să ne cunoaștem cât mai bine între noi, poate că va mai dura omogenizarea lotului, dar sunt convins că, de la o etapă la alta, va fi din ce în ce mai bine”, a mai spus Glazyrin.

În ultima ediție a campionatului ucrainean, Konstantyn Glazyrin a bifat 25 de jocuri pentru Dnipro, dintre care 18 în starting five, reușind medii de 7.16 puncte, 3.48 recuperări și 1.40 pase decisive. În 2011, a participat la Universiada de la Shenzhen cu naționala Ucrainei, care s-a clasat atunci pe locul 9.

About Gabriel Toth

Leave a Reply