Junioarele de la CSS Bega cedează în trei seturi în fața lui Dinamo


CSS Bega a înregistrat astăzi cea de-a doua înfrângere din tot atâtea partide disputate în turneul semifinal al Diviziei Junioare, găzduit în sala din Circumvalațiunii. Fetele pregătite de Cerasela Șerban au întâlnit însă cele mai puternice formații ale întrecerii, CSS Blaj și Dinamo, pierzând în fața bucureștencelor fără set câștigat.

După o înfrângere dramatică la debut, 2-3 cu CSS Blaj, de la un avantaj de două seturi, fetele de la CSS Bega au cedat astăzi în fața probabil celei mai puternice grupări a turneului semifinal de la Timișoara, Dinamo Romprest București. Cu o serie de jucătoare experimentate, dar și cu mai multe meciuri în picioare, bucureștencele și-au demonstrat superioritatea, asta deși, cu ceva mai multă atenție, gazdele ar fi putut spera măcar la un punct.

Primul set a fost dominat clar de Dinamo, care s-a impus cu 25-19. Cea mai palpitantă poveste a avut-o însă actul secund, în care răsturnările de situație au devenit laitmotiv. După 1-5, CSS Bega a condus cu 8-7 la primul time-out tehnic pentru ca, până la următorul, dinamovistele să se desprindă la trei lungimi, 13-16. Finalul a fost interzis cardiacilor, cu timișorencele conducând 24-20, dar irosind apoi cinci mingi consecutive de set. Dinamo a făcut în cele din urmă 2-0, după 28-26.

Tinerele voleibaliste din Timișoara nu și-au arătat însă deziluzia, începând în forță setul 3: 4-1, 8-6 și apoi chiar 10-6, moment în care ceva s-a rupt în joc. Dinamo a făcut rapid 11-10, cel de-al doilea time-out tehnic înregistrând 16-12 în favoarea alb-roșiilor. Finalul a fost lipsit de emoții, jucătoarele oaspete câștigând setul cu 25-18 și înregistrând cel de-al doilea 3-0 consecutiv, după cel de ieri, cu CSS Lugoj.

CSS Bega a evoluat astăzi în formula Claudia Fantaziu, Adriana Fantaziu, Anca Pienescu, Iovanka Demian, Ioana Ordean, Aryana Gădean, Noemi Ignat (libero). Au mai evoluat Adriana Melniciuc și Oana Mara.

„Pentru noi, abia acum începe turneul”

Profesoara Cerasela Șerban regretă că fetele sale n-au putut profita în finalul setului 2 de o situație extrem de favorabilă, dar recunoaște că totuși experiența superioară a bucureștencelor și-a spus cuvântul.

„A fost un meci contra unei echipe experimentate, ce vine din spate cu peste 20 de meciuri jucate. Noi avem în retur doar 5-6 meciuri, iar acest lucru s-a simțit. Dinamo a avut, astăzi cel puțin, o forță superioară nouă în atac și în serviciu. Din păcate, noi avem doar trei jucătoare cu vârstă pentru junioare (n.r.surorile Fantaziu și Pienescu), sunt obligată să le țin în teren tot timpul. În setul 2 am avut cinci mingi, însă n-am avut tăria de a finaliza atacurile, practic la cinci preluări n-am avut nicio finalizare”, a declarat Cerasela Șerban.

CSS Bega va ataca, cel mai probabil, locul 3, ultimul ce duce la turneul final. Lupta adevărată se va da însă pentru această poziție, la care mai tind Donaris Galați, CSS Sibiu și CSS Lugoj.

„Blaj și Dinamo sunt cele mai puternice echipe, asta e clar. Meciurile cu cele două le-au prins bine fetelor noastre, sunt mai motivate pentru ceea ce urmează, pentru că noi abia acum începem cu adevărat turneul. Noi avem deja un punct smuls Blajului, sincer mi-aș fi dorit unul și cu Dinamo, dar mergem mai departe, spre calificare”, a mai spus profesoara Cerasela Șerban.

În celelalte două meciuri disputate astăzi, CSS Lugoj a dispus cu 3-0 de CSS Sibiu, același scor înregistrându-l și Blajul, contra Galațiului. Următorul joc pentru CSS Bega va avea loc vineri, de la ora 18, cu Donaris Galați, în sala „Profesor Mircea Albu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply