Iulian Prodana, după înfrângerea din fief-ul liderului: „Nu am prea contat pe faza de finalizare…”

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a pierdut cu 2-0 meciul susținut astăzi, pe terenul liderului din „B”, Dunărea Călărași. Valentin Alexandru (33) și Valentin Munteanu (44) au stabilit rezultatul final al unui joc în care alb-violeții au avut destul de puține acțiuni ofensive consistente.

Iulian Prodana, cel care a condus echipa la Călărași în absența lui Antonio Foale, a tras concluziile jocului: „Din păcate, până la deschiderea scorului, niciuna dintre echipe nu a prestat un joc plăcut ochiului. Ambele formații au fost pragmatice, iar primul gol a venit și cu multă șansă pentru gazde, cu acel șut din întoarcere, de la 20 de metri. S-a continuat tot printr-un joc destul de anost, după care a picat și golul al doilea, chiar înainte de pauză, din fază fixă. Un gol care ne-a pus pe gânduri, iar în repriza a doua am încercat să schimb și sistemul, care și așa fusese de la început improvizat”.

În repriza secundă, nou-intrații Coadă și Plămadă au semnat singurele ocazii cu adevărat periculoase ale Politehnicii.

„Până la urmă, a fost poate prea puțin față de ceea ce așteptam de la echipa noastră. Oricum, îi felicit pe băieți pentru atitudine, și-au dorit și ei un rezultat pozitiv, dar nu a fost să fie, din păcate. Nu am prea contat pe faza de finalizare, iar acest lucru s-a văzut pe teren. În plus, cei care au intrat astăzi nu au reușit să dea randamentul necesar pentru a-i înlocui pe cei accidentați și suspendați. Cu Scutaru, Sorescu, Ignea sau Predescu sunt convins că jocul ar fi avut un alt curs. Dar trebuie să dăm șansă tuturor jucătorilor din lot și, după cum s-a văzut, în repriza a doua a debutat și Alex Gașpar, la 15 ani”, a mai spus Prodana.

De altfel, pentru „secundul” Politehnicii e și un motiv de mândrie faptul că i-a oferit chiar el șansa debutului în Liga a II-a talentatului mijlocaș al grupei de juniori pe care o pregătește.

„Mă mândresc cu acest lucru, pentru că el a început cu mine fotbalul, de la vârsta de 6 ani. Am văzut la el un potențial deosebit, caracter, atitudine… e un băiat foarte muncitor, căruia chiar îi văd un viitor frumos. Cum am spus, mare parte din merite le are și fostul staff, iar aici mă refer la Bogdan Andone, care le-a oferit încredere mai multor juniori din această grupă, la antrenamente, în cantonament și în meciurile amicale. Dar e foarte important că Gașpar a ajuns și la momentul debutului într-un joc oficial și nu împotriva oricui, ci în fața Dunării Călărași, care va promova cu siguranță în Liga I”, a afirmat Prodana, care spune că nu a simțit emoții la Gașpar în momentul intrării în teren: „Chiar s-a comportat foarte bine în ultimul sfert de oră. Sincer, nu am simțit deloc că ar avea emoții. A fost foarte dezinvolt, a intrat sigur pe el. Poate că avea și o garanție prin faptul că eram eu pe margine și e obișnuit cu mine. I-au dat încredere mare și convocările la lot, astfel cred că a trecut peste această parte de emoții. Chiar a intrat foarte bine în joc!”.

Pe raportul de joc s-au mai aflat alți trei juniori din generația 2003, Alexandru Borbei, Denis Radu și Mădălin Ursu, dar și fiul lui Iulian Prodana, Alexandru.

„Alex e născut în 2000, iar el a venit la club odată cu mine, pe când echipa de seniori era încă în Liga a V-a. S-a pregătit cu Paul Codrea, apoi cu Sorin Brîndescu, după care am încercat să îi oferim și jocuri în picioare. A jucat la echipa secundă, dar și în Liga a IV-a, la Progresul Gătaia”, a spus Iulian Prodana despre fiul său.

About Gabriel Toth

Leave a Reply