Ioan Mera, optimist înaintea partidei de sub Tâmpa: „Brașovul nu va avea un meci ușor”

Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara pornește mâine spre Brașov, acolo unde luni, de la ora 19:00, va încheia etapa în compania formației locale. „Stegarii” lui Cornel Țălnar sunt pe val după victoria de săptămâna trecută, de pe terenul UTA-ei, prin care au relansat lupta pentru promovare, iar calculele hârtiei îi indică drept favoriți și în duelul cu alb-violeții. Fundașul timișorenilor, Ioan Mera, e însă optimist și spune că el și colegii săi sunt capabili de un rezultat pozitiv luni, sub Tâmpa.

Ioan Mera se pregătește de deplasarea de la Brașov, având în minte episodul din urmă cu trei ani, când echipa la care evolua în acea vreme, ACS Poli, a retrogradat din Liga I și prin prisma rezultatului pe care FC Brașov l-a reușit în deplasare, la Mediaș. „Personal, am o amintire neplăcută cu ei, de acum câțiva ani, când am retrogradat cu ACS, iar Brașovul a făcut o partidă… frumoasă cu Mediaș”, a spus Mera, aluzie la acel Gaz Metan – FC Brașov 1-1, din mai 2014, care a menținut ambele grupări ardelene pe prima scenă și a trimis-o pe cea timișoreană în „B”.

Referitor la jocul de luni seară, Ioan Mera e încrezător în capacitatea echipei de a face un joc bun în fieful „stegarilor”. „Ne dorim să câștigăm, pentru că de aceea mergem acolo. Terenul va fi bun, astfel că avem șansele noastre să scoatem un rezultat pozitiv. Am văzut că Brașovul a câștigat la UTA, au făcut un meci bun, moralul lor e ridicat și e clar că vor face tot posibilul pentru a câștiga meciul cu noi, mai ales că joacă acasă. În ceea ce ne privește, trebuie să ne facem jocul, iar dacă reușim acest lucru, Brașovul nu va avea un meci ușor”, a mai spus Mera.

În ciuda înfrângerii de săptămâna trecută, de pe teren propriu, cu CS Mioveni, Ioan Mera spune că moralul echipei rămâne unul bun. „Moralul nostru e bun în continuare. Am pierdut un meci, dar trebuie să mergem mai departe. Trebuie să fim mai încrezători în forțele noastre și să încercăm să spălăm rușinea înfrângerii de acasă, cu Mioveniul, printr-o victorie la Brașov”, a mai spus fundașul în vârstă de 30 de ani.

Ioan Mera a revenit în iarna acestui an în fotbalul de ligă secundă din România, după ce petrecuse două sezoane în îndepărtatul Kazahstan, la FC Taraz. „Mă așteptam să fie un campionat destul de greu, meciuri de luptă, deplasări foarte lungi. Știam ce mă așteaptă… Ar fi fost totuși mai bine ca echipele să fie mai apropiate ca distanță, să nu fii nevoit să faci 12-13 ore cu autocarul până la Suceava, de exemplu. Cine știe, poate la anul va fi alta situația”, sunt primele impresii ale lui Mera despre liga secundă în actualul format.

Stopperul polist a vorbit și despre actualii săi colegi, pe care îi cunoștea foarte bine și înaintea legitimării la Politehnica.

„Încă nu am scăpat de emoții, pentru că mai sunt totuși destule meciuri de jucat. Mă așteptam să avem mai multe puncte, de exemplu cu Mioveniul am fi meritat măcar o remiză. Dar nu a fost un început rău, important e că am învins Metalul Reșița în deplasare și am lăsat-o cu mult în urma noastră. Știam însă ce mă așteaptă la echipă, îi cunoșteam bine pe jucătorii de aici, alături de care m-am mai antrenat și anii trecuți. Se poate mai mult, sunt jucători de valoare aici, iar cu puțin mai multă încredere, se pot face rezultate frumoase la Poli”, a conchis Mera.

Partida FC Brașov – Politehnica Timișoara, din etapa a 26-a a Ligii a II-a, v avea loc luni, de la ora 19:00, și va fi televizată de Digi Sport și Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply