Ioan Mera, încă un sezon în tricoul Politehnicii: „Sper să facem o surpriză în noul campionat”

Ioan Mera s-a înțeles cu conducerea Politehnicii pentru prelungirea înțelegerii pe încă un sezon (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara a ajuns la o înțelegere pentru prelungirea contractului cu jucătorul cel mai experimentat din lotul care a încheiat sezonul trecut. Ioan Mera va evolua pentru alb-violeți și în ediția 2017/2018 al eșalonului secund, unul în care gruparea de pe Bega își propune o clasare mult mai bună decât la prima experiență la acest nivel.

Ioan Mera s-a alăturat Politehnicii în pauza de iarnă a stagiunii trecute, după ce în ultimii doi ani evoluase în Kazahstan, la FC Taraz. În sezonul de primăvară, fundașul central în vârstă de 30 de ani a bifat 12 meciuri în alb-violet – toate ca integralist – iar în șase dintre ele a purtat și banderola de căpitan al echipei.

Mera ne-a vorbit despre motivele care l-au determinat să continue în tricoul alb-violet și în viitoarea stagiune.

„M-a convins în primul rând atmosfera, seriozitatea clubului, pentru că oamenii din conducere s-au ținut de promisiune cu absolut tot. Urmează un nou sezon, în care sper să facem lucruri bune împreună și să îl încheiem mai sus în clasament”, ne-a declarat Mera.

Fundașul central al Politehnicii a vorbit și despre noul antrenor al echipei, Bogdan Andone, alături de care speră să aibă o colaborare cât mai fructuoasă.

„Am auzit lucruri bune despre dânsul, că e un antrenor priceput, care face o atmosferă bună și ține jucătorii aproape de el. Sper să avem o colaborare bună și să avem rezultate în viitorul sezon, pentru că asta e cel mai important. Sper să ne pregătim bine, să începem cu dreptul campionatul și poate reușim o surpriză, o clasare în prima parte a clasamentului, acolo unde ne e locul de fapt”, ne-a mai spus Mera.

Ioan Mera e originar din Reghin și a început fotbalul la formația locală Avântul. A trecut apoi pentru o scurtă perioadă la ASA Târgu Mureș, iar din vara lui 2004 a fost jucătorul lui Poli Timișoara, formație care l-a avut neîntrerupt sub contract până în 2012. De la alb-violeți a mai jucat, sub formă de împrumut, la CFR Timișoara, FCM Reșița, CS Buftea, Gloria Buzău și Unirea Urziceni. A mai evoluat în Rusia, la Alania Vladikavkas, la Săgeata Năvodari, ACS Poli Timișoara și Rapid București. În total, noul fundaș al Politehnicii a adunat 80 de prezențe în Liga I și 7 goluri înscrise, iar în cupele europene are 9 partide bifate, toate pentru Poli Timișoara. De asemenea, Mera a fost și internațional de tineret, bifând 6 selecții la reprezentativa U21 a României. Site-ul transfermarkt.de îl evaluează pe Ioan Mera la 400.000 de euro.

Politehnica Timișoara va relua antrenamentele luni, 26 iunie, sub comanda noului staff tehnic, format din Bogdan Andone (antrenor principal), Gabriel Vochin și Antonio Foale (antrenori secunzi), Dragoș Picu (antrenor cu portarii) și Remus Datcu (preparator fizic).

About Gabriel Toth

Leave a Reply