INTERVIU | Sorin Robotin: „Sufletul meu a rămas la CFR”

DSCF0114A intrat în curtea vestiarelor de la Gara Mare. S-a îndreptat spre cabina oaspeților, deși, probabil, instinctul îl îndemna să facă stânga, acolo unde se echipau „leoparzii”. A revenit pe gazonul pe care îl știe atât de bine, în fața acelorași tribune, încercate de vreme. Sorin Robotin a revenit învingător la Gara Mare. În vârstă de 38 de ani, fostul goalkeeper al „leoparzilor” apără acum poarta nou-promovatei Avântul Periam, pe care a ajutat-o să debuteze cu dreptul în eșalonul al patrulea, cu o victorie chiar în fieful CFR-ului.

Sorine, ați pășit cu dreptul în noul campionat. Cum a fost contra CFR-ului?

Mă bucur foarte mult pentru acest început de campionat, mai ales că suntem o nou-promovată. Un meci greu, pe o căldură insuportabilă, dar am reușit, în cele din urmă, să ne îndeplinim scopul, acela de a câștiga acest meci și de a păși cu dreptul în Divizia D.

Spune-mi sincer, care a fost adversarul mai redutabil în acest meci? CFR-ul sau căldura?

(Râde) Din punctul meu de vedere, căldura. Dar nici CFR-ul nu s-a lăsat mai prejos decât atmosfera de afară.

Ai revenit, din postura de adversar, pe stadionul pe care ți-ai petrecut o bună parte a carierei. Cum a fost pentru tine să joci împotriva CFR-ului?

Da, am revenit cu drag aici. E un stadion care îmi trezește amintiri multe… plăcute… După acest meci, cu un ochi plâng, cu unul râd, pentru că sufletul meu a rămas la CFR. Sper să aibă un parcurs cât mai bun, așa cum îmi doresc și pentru noi.

Tu ai prins o perioadă mai fastă a CFR-ului. Chiar dacă ai pornit cu echipa tot din „D”, ai ajuns cu ea în eșalonul secund. Ce părere ai de ceea ce se întâmplă acum la Gara Mare?

Eu am prins o perioadă frumoasă. Din păcate, e trist, pentru acestă echipă, pentru tradiția pe care o are, pentru un oraș ca Timișoara, unde nu se găsește un investitor care să țină această echipă și să o promoveze cât mai sus.

Sorine, dacă nu mă înșel, ai aproape 38 de ani. Cât o mai duci în iarbă?

Atât timp cât o să mai pot. Și se pare că încă mai pot…

Ce așteptări are actuala ta echipă, Avântul Periam, de la noul sezon?

Pentru primul an, e normal, ne propunem salvarea de la retrogradare. Să formăm o echipă bună, un colectiv unit și, la anul, sper din tot sufletul să fie pretenții mai mari. Atâta vreme cât toată lumea e de partea noastră, autoritățile de la Periam ne ajută, sper să facem performanță, să nu fim o echipă pasageră prin Divizia D.

Sorin Robotin s-a născut la 4 noiembrie 1977 la Reșița. A evoluat în fotbalul cărășean în primii ani ai carierei, la CSM Reșița, Metalul Bocșa, Gloria Reșița și Metalul Oțelu Roșu. În 2002 ajunge la CFR, pe atunci divizionară D, reușind, alături de „leoparzi”, să urce până în Liga a II-a. În 2006 a părăsit echipa de la Gara Mare, pentru o experiență la o altă divizionară B, Prefab 05 Modelu, la care evoluează însă doar o jumătate de an, pentru a reveni apoi în Timiș, la CS Tim Giroc. În ultimii ani, a evoluat la mai multe echipe de la nivelul Campionatului Județean: Voința Valcani, Steaua Roșie Variaș sau FC Bazoș.

About Gabriel Toth

Leave a Reply