„Internaționalii” de la RCM Timișoara rămân în vacanță! „Echipa Irlandei a fost foarte puternică”

carpo-romania

Șapte jucători ai campioanei RCM Timișoara au participat săptămâna trecută, alături de echipa națională, la IRB Nations Cup. După ce în 2012 și 2013 reușea să cucerească trofeul, selecționata „stejarilor” nu s-a putut opune de această dată puternicei Emerging Ireland, Daniel Carpo considerând că de șase ani turneul de la București n-a mai avut o participantă de un asemenea nivel.

Daniel Carpo, Gabriel Conache, Alexandru Țăruș, Eugen Căpățână, Dorin Lazăr, Marian Drenceanu și Valentin Popîrlan sunt cei șapte rugbyști de la RCM Timișoara care au participat la ediția din acest an a IRB Nations Cup, la care naționala României a ocupat locul secund. Tricolorii au cedat cu 10-31 în meciul decisiv, în fața celor de la Emerging Ireland, selecționată pe care Daniel Carpo o vede printre cele mai puternice care au luat vreodată parte la acest turneu, comparabilă cu Emerging South Africa, din 2008, pregătită de Chester Williams.

„Nu am reușit să mai păstrăm trofeul. Echipa Irlandei a fost foarte puternică, din 2008 cred că n-am mai avut o echipă de asemenea nivel la IRB Nations Cup. Atunci a fost o reprezentantă a Africii de Sud. Nici noi n-am avut echipa cea mai bună. Am avut multe noutăți în lot, am încercat să testăm cât mai mulți jucători, pentru a le vedea potențialul în vederea următoarelor meciuri și a Cupei Mondiale. N-am reușit să câștigăm trofeul, dar am observat și lucruri bune în acest turneu. Cel mai important e că n-au fost accidentări grave”, a declarat Daniel Carpo.

Totuși, doi dintre rugbyștii timișoreni au avut probleme în urma turneului de la București. Marian Drenceanu a suferit o afecțiune la claviculă în timpul celui de-al doilea meci, cu Rusia, fiind indisponibil în jocul cu irlandezii, în timp ce Daniel Carpo s-a accidentat ușor în ultima partidă a turneului. „Am o contuzie pe tibie, m-am lovit și la cot, dar sunt dureri trecătoare. Îmi voi reveni rapid”, spune Carpo.

Cei șapte jucători care au participat cu naționala la IRB Nations Cup mai au o săptămână de vacanță, urmând a se alătura lotului pregătit de Danie de Villiers și Grainger Heikell luni, 7 iulie.

„Încep meciurile care contează”

RCM Timișoara va relua campionatul pe 19 iulie, cu un ultim joc dificil din sezonul regulat, în deplasare, la Farul Constanța. După toate probabilitățile, galben-albaștri vor încheia această fază a competiției pe poziția secundă, Carpo considerând că sunt slabe șanse ca Baia Mare să se mai împiedice.

„Va fi o a doua parte de foc, pentru că încep într-adevăr meciurile care contează. Mai sunt câteva meciuri din sezonul regulat, după care începe turneul final. Trebuie să vedem cum vom aborda acea fază, pentru că, probabil, vom termina pe locul 2 sezonul regulat. E greu de crezut că Baia Mare se va mai împiedica”, a spus Carpo.

În ceea ce privește meciul cu fosta sa echipă, Farul Constanța, jucătorul de linia a III-a spune că nu e exclus să asistăm la un joc nespectaculos, ambele formații dorindu-și cu ardoare victoria.

„Noi am mai avut surprize, însă de această dată e altfel. Venim după o vacanță activă, știm valoarea Farului, ne pregătim fiecare cât de bine putem, avem și program personalizat. Poate că va fi un meci urât, nespectaculos, dar cel mai important e să câștigăm”, a mai spus Carpo.

Nu e exclus ca RCM Timișoara să dispute un test cu o echipă de peste hotare înaintea reluării campionatului. În acest moment, adversarul nu a fost încă stabilit oficial, singura certitudine fiind disputarea jocului pe Bega.

About Gabriel Toth

Leave a Reply