Infuzie de experiență la Timba! Branko Cuic s-a înțeles cu „urșii”

În sezonul 2011/2012, Branko Cuic s-a luptat la titlu în maioul lui BC Timișoara

Divizionarele secunde de baschet din Timișoara s-au întrecut în ultima perioadă în lovituri de imagine și, în același timp, infuzii de experiență la cel mai înalt nivel. Săptămâna trecută, secția feminină a SCM Timișoara a anunțat transferul uneia dintre cele mai importante baschetbaliste române a ultimului sfert de veac, Monica Brosovszky, revenită pe parchet la vârsta de 43 de ani. Astăzi a fost rândul băieților de la Timba să surprindă printr-un transfer interesant, cel al lui Branko Cuic, reactivat la aproape 39 de ani.

Branko Cuic a petrecut ultimul deceniu în baschetul românesc. Cea mai importantă parte a carierei a dedicat-o echipei U-BT Cluj, alături de care a cucerit titlul în 2011, și la care activează și în prezent, în calitate de team-manager. Ultimele prezențe pe parchet în maioul alb-negrul le-a bifat în sezonul 2014/2015.

Cuic s-a înțeles cu Timba pentru un contract până în vara acestui an, scopul principal al aducerii sârbului fiind netezirea drumului grupării galben-albastre spre Liga Națională. Potrivit înțelegerii dintre cele două părți, experimentatul baschetbalist va evolua pentru Timba doar în partidele cu o importanță majoră, în special la turneul final de promovare, care se va desfășura la începutul lunii iunie, după încheierea Ligii Naționale.

Pentru Branko Cuic, transferul la Timba reprezintă o revenire în baschetul timișorean după cinci ani. În sezonul 2011/2012, sârbul a evoluat pentru cealaltă reprezentantă a orașului, BC Timișoara, într-unul dintre sezoanele de referință ale echipei. Sub comanda antrenorului Predrag Badnjarevic, Cuic a disputat cu „leii” două finale, în Liga Națională și Cupa României, tot în acea stagiune clubul participând în acum defuncta Ligă Balcanică.

Anunțul transferului lui Branko Cuic se produce la o săptămână după ce Timba a mai înregimentat un baschetbalist de mare experiență (inclusiv în campionatul românesc), Mirko Kovac.

La finalul săptămânii, Timba va începe faza semifinală a Ligii I, în deplasare, pe terenul echipei Rapid București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply