Informatica a reluat pregătirile cu obiective îndrăznețe: „Titlul, Cupa și Supercupa”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara a devenit vicecampioană la primul an de la reapariția în peisajul futsalului românesc. Experiența precedentului sezon, în care au pierdut în finală în fața mai experimentatei City’us Târgu Mureș, i-a ambiționat și mai tare pe Robert Lupu & co, astfel că în viitoarea stagiune sunt vizate toate cele trei trofee din futsalul românesc: titlul, Cupa și Supercupa.

Informatica a reluat pregătirile la finalul săptămânii trecute, primele antrenamente desfășurându-se în sala din Giroc, iar din această săptămână, ședințele s-au mutat în sala „Constantin Jude”. Robert Lupu are sub comandă două noutăți importante, internaționalii sârbi Slobodan Rajcevic și Milos Simic, care completează contingentul ex-iugoslav prezent la echipă și în sezonul trecut. La capitolul despărțiri, îi putem nota pe Vlad Iancu (revenit la Autobergamo Deva) și Gabriel Dobre (plecat la CSMS Iași, ca antrenor-jucător), dar și pe Ivan Jovanovic, jucător ce a apucat să evolueze extrem de puțin pentru timișoreni în sezonul trecut, din cauza unei accidentări grave. Printre posibilele plecări se numără Slaven Novoselac și Adrian Călugăreanu, însă situația lor nu e încă bătută în cuie.

Informatica se va pregăti pe plan local în următoarele zile, iar joi e programată plecarea într-un cantonament în Serbia. Până la începerea campionatului, timișorenii își propun și organizarea unui turneu puternic de pregătire, la sala „Constantin Jude”, cu nume importante din țară, dar și de peste hotare. „Chiar dacă nu vom disputa niciun meci de verificare, nu ne facem probleme. Avem în plan un turneu, acasă, la Timişoara, la care vrem să invităm campioana României, City’US Târgu Mureş, şi două echipe din străinătate. Una ar putea fi Economac, echipa campioană a Serbiei, alta ar putea fi Gyor, din Ungaria”, a declarat antrenorul-jucător Robert Lupu, pentru frf.ro.

Robert Lupu va rămâne și în viitorul sezon în rolul de antrenor-jucător la Informatica și, în paralel, selecționer al echipei naționale, deși reșițeanul își exprimase dorința de a activa doar ca secund din sezonul viitor la echipa de club. Lupu consideră că proiectul Informatica e în continuă creștere, iar echipa e pregătită să atace în sezonul viitor toate cele trei trofee interne: „Proiectul numit Informatica Timişoara continuă. Anul acesta, sunt convins, e şi mai bun. Obiectivele Informaticii? Campionatul, Cupa şi Supercupa! Avem un lot foarte bun, chiar mai bun decât cel din sezonul trecut. Avem timp pentru omogenizare, aşa că sunt foarte optimist”, a mai spus Robert Lupu pentru sursa citată.

Futsalul, a patra disciplină din CV-ul lui Ionică Cărăbaș

1102ADInformatica are noutăți și în ceea ce privește staff-ul administrativ. Din această vară, rolul de manager general al clubului e ocupat de Ionică Cărăbaș, un nume cunoscut în sportul timișorean. În ultimul deceniu și jumătate, profesorul Cărăbaș a fost antrenor principal și secund la echipa de handbal masculin Politehnica și la formația feminină a Univerisității, a fost interimar la echipa de fotbal Auxerre Lugoj, în returul sezonului 2006/2007, în Liga a II-a, iar la începutul acestui deceniu a activat pentru o scurtă perioadă ca preparator fizic la echipa de rugby RCM Timișoara. Așadar, futsalul devine a patra disciplină sportivă din CV-ul său.

„În futsal sunt într-adevăr un o noutate. Am venit să ajut această echipă, prin experiența pe care am dobândit-o atât ca sportiv, cât și ca antrenor. Sperăm să ne îndeplinim obiectivele propuse de acest club, care nu are o tradiție îndelungată în sportul timișorean, dar care își dorește lucruri mărețe. Având în vedere că ne-am întărit și din punctul de vedere al componenței lotului și ținând seama de faptul că am căpătat o oarecare experiență la toate nivelurile, sperăm să reușim câștigarea titlului și să participăm într-o competiție europeană”, a declarat Ionică Cărăbaș, în cadrul emisiunii Divizia Locală, de la Digi 24 Timișoara.

În altă ordine de idei, Informatica va avea din sezonul viitor și o echipă-satelit, ce va activa în eșalonul secund. Conform spuselor președintelui Gabriel Lungu în aceeași emisiune, echipa a doua va fi compusă în totalitate din jucători timișoreni.

About Gabriel Toth

Leave a Reply