Înapoi la treabă! ASU Politehnica s-a reunit și continuă tot cu Paul Codrea la timonă

DSCF0077 (Medium)

ASU Politehnica a reluat astăzi antrenamentele pentru viitorul sezon, unul pe care îl va începe pe două fronturi. Dacă Liga a IV-a va demara la începutul lunii august, primul tur al fazei naționale a Cupei României nu a fost încă notat pe calendar nici măcar la FRF. Principala noutate a primei ședințe de pregătire e clarificarea situației băncii tehnice, care va fi ocupată și în sezonul următor de către Paul Codrea.

După ce în ultimele săptămâni, s-a discutat chiar și în mass media de o eventuală despărțire a vicecampioanei Timișului, ASU Politehnica, de antrenorul Paul Codrea, situația pare să se fi clarificat astăzi, după discuțiile purtate cu conducerea clubului și cea a Asociației „Druckeria”. Fostul internațional e decis să continue pe banca alb-violeților însă își dorește păstrarea cât mai multor jucători din lotul cu care s-a încheiat campionatul trecut.

„Din păcate a fost o stare de  incertitudine, trebuiau clarificate niște lucruri, dar am reușit să le clarificăm în mare măsură. Pentru mine a fost important să vorbesc la București, să aflu cum se desfășoară cursurile la Școala de Antrenori. Am înțeles că e posibil să și antrenez în paralel, deci nu va fi un impediment să rămân. Și băieții și-au dorit să rămân la echipă, eu la fel și mergem împreună mai departe. Sperăm la un sezon mai bun din toate punctele de vedere. Eu mi-am dorit să păstrăm cea mai mare parte a nucleului din sezonul trecut. Să vedem dacă vom și reuși. Sunt băieți cu care am lucrat, pe care îi cunosc. Ar fi greu să schimb foarte mulți jucători și să emit pretenții la titlu. Cred că dacă menținem lotul de anul trecut, alături de câțiva tineri și 1-2 jucători cu experiență, eu zic că avem șanse bune”, a declarat Paul Codrea.

La primul antrenament, Codrea a avut sub comandă 29 de jucători, printre care și șapte noutăți. Iată-i pe jucătorii ce vor fi testați în perioada următoare:

Ionuț Baidoc – mijlocaș, 20 de ani, venit de la Milleniul Giarmata;
Robert Mândrea – portar, 16 ani, venit de la ACS Poli;
Narcis Damian – mijlocaș/fundaș stânga, 22 de ani, venit de la Mama Mia Becicherecu Mic;
Alexandru Rus – atacant/mijlocaș dreapta, 18 ani, venit de la LPS Banatul
Alexandru Contescu – fundaș/mijlocaș dreapta, 17 ani, venit de la LPS Banatul;
Marco Giuricici – mijlocaș dreapta, 18 ani, venit de la LPS Banatul;
Samoel Timofte – mijlocaș stânga, 18 ani, venit de la Șandra.

Alături de ei, au mai fost prezenți la reunire și doi dintre fotbaliștii împrumutați de ASU Politehnica în retur la alte divizionare D, Emanuel Ardelean și Alexandru Florea, dar și tânărul Deian Truichici, cel ce a făcut parte din lotul echipei în turul ediției 2012/2013. La primul antrenament au mai participat portarii Burtic, Muntean și Rogojină, alături de jucătorii de câmp Ionaș, Codrea, Ghinescu, Maranescu,. Brânzan, Iorgovan, Vucea, Făgețan, Neagoie, Tulcan, Popoviciu, Obrejan, Panc, Ilie, Gălan, Rebenciuc

„Pe unii îi cunosc, pe alții nu. Voi avea însă timp în zilele viitoare. Oricum, le-am și spus că într-o săptămână aș vrea să și clarific lotul, pentru că anul trecut am lucrat cu foarte mulți jucători, iar acesta nu e un aspect foarte pozitiv. Plus că va veni și meciul de Cupă destul de repede, nu știm însă exact când, și trebuie să fim pregătiți. Încă se poartă discuții și cu jucătorii, însă cum am spus, obiectivul e să menținem nucleul. E un semn al stabilității”, a spus Codrea despre lotul pe care se va baza în viitoarea stagiune.

În prezent, se mai poartă negocieri cu o parte a jucătorilor din „garda veche”, curtați de alte formații, unele chiar de nivel superior. E cazul lui Carol Taub și al lui Răzvan Ghinescu, printre alții. Momentan, singura plecare certă e cea a lui Alexandru Birău, cel poreclit „Mexicanu’” fiind înregimentat de nou-promovata în Liga a II-a, Fortuna Poiana Câmpina.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply