Himcinschi nu uită Timișoara: „Păcat că nu putem avea galeria lui Poli la fiecare meci”

Meciul de ieri, dintre Performanța Ighiu și ASU Politehnica, a prilejuit o revedere plăcută între doi foști colegi la CFR-ul anilor 90, Adorian Himcinschi și Sorin Brîndescu, antrenorii combatantelor de pe „Cetate”. Cei doi s-au salutat cordial la finalul partidei, după ce în urmă cu două decenii împărțeau vestiarul de la Gara Mare.

Duelul dintre cei doi foști colegi s-a încheiat la egalitate, 0-0, un rezultat despre care Adorian Himcinschi spune că e nedrept după ceea ce s-a jucat în teren.

„Cred că ar trebui să fim frustrați după acest rezultat. După joc, după numărul de ratări, după un penalti ratat, cred că meritam victoria. E o remiză, un punct, dar aspectul jocului ne-a confirmat că trebuia să câștigăm. Am avut o creștere în ultimele etape, dar de această dată am întâlnit o echipă tenace, agresivă, care se luptă la promovare. Mă bucur totuși că echipa își crează ocazii, indiferent de terenul pe care jucăm. E drept, marcăm greu, dar vom încerca să remediem și aceste minusuri”, a spus la final Himcinschi.

Tehnicianul Performanței Ighiu e de părere că ASU Politehnica se numără printre favoritele la promovare, considerând că își merită statutul de lider, în ciuda evoluției mai puțin satisfăcătoare de ieri, de la Alba Iulia.

„Din ceea ce am urmărit, Poli mi-a lăsat o impresie bună, prestează un joc foarte bun. Referindu-mă la jocul acesta, pot să spun că, în foarte multe momente, am dominat-o pe Poli. Dar, dacă se găsește acolo, pe primul loc, având doar o înfrângere și un egal, demonstrează că se bate cu șanse reale la promovare”, a mai spus Himcinschi.

Așa cum povestea și înaintea meciului, „Him” s-a simțit în largul său pe fondul sonor oferit de galeria Politehnicii. „Galeria lui Poli îmi produce întotdeauna fiori. Îi cunoșteam o parte din repertoriu, îi cunoșteam atitudinea, știam ce spectacol pot să creeze acești fani. Păcat că nu putem avea galeria lui Poli în tribună la fiecare meci”, a declarat „Him”.

Actualul tehnician al Ighiului a evolua aproape un deceniu în fotbalul timișorean, la Progresul și CFR, în eșalonul secund. Cele mai frumoase amintiri le are de la Gara Mare, din vremea în care „leoparzii” cochetau cu podiumul ligii secunde. „A fost o perioadă frumoasă, de care îmi amintesc întotdeauna cu drag. Aveam o echipă bună, terminam mereu în zona podiumului. De fiecare dată mă bucur când îmi revăd foștii colegi, depănăm amintiri. A fost o perioadă care și-a pus amprenta pe întreaga noastră activitate fotbalistică”, a spus „Him”, care regretă faptul că astăzi Progresul nu mai există, iar CFR a ajuns „lanterna roșie” din Liga a IV-a. „Nu-mi vine să cred că s-a ajuns aici… După ce am plecat de la Timișoara, am urmărit parcursul echipelor la care am evoluat. Au fost probleme mari, dar totul pleacă de la partea financiară. Progresul și CFR sunt două echipe de tradiție și e păcat că astfel de formații mor încetul cu încetul…”, a mai spus Himcinschi.

About Gabriel Toth

Leave a Reply