ASU Politehnica, în căutarea victoriei la Giroc: „E clar că pornim cu prima șansă”

giroc-poliASU Politehnica își propune să își consolideze fotoliul de lider și după runda a XI-a, una în care are programată o deplasare aparent la îndemână, pe terenul lui CS Giroc. Formația pregătită de Orlando Trandu nu a cunoscut încă gustul eșecului pe teren propriu în acest sezon, însă a întâlnit, ce-i drept, doar adversari din zona inferioară a clasamentului.

ASU Politehnica își dorește să o țină la distanță pe Ripensia, obiectivul pentru deplasarea de sâmbătă de la Giroc, neputând fi altul decât victoria. Formația gazdă, pregătită de ex-polistul Orlando Trandu, s-a descurcat însă cu brio în jocurile disputate acasă în acest sezon, înregistrând trei victorii și o remiză: 3-1 cu Auto, 2-2 cu Jimbolia, 4-2 cu CFR și 5-2 cu Racovița. Cu toate acestea, alb-violeții pornesc ca favoriți, lucru pe care rămâne să îl demonstreze și pe teren.

„Mă aștept să luăm trei puncte. Cu tot respectul pentru echipa din Giroc, e clar că pornim cu prima șansă, dar va trebui să demonstrăm acest lucru și pe teren. În mare măsură, avem lotul valid, așa că ne așteptăm la o victorie”, ne-a declarat antrenorul Paul Codrea.

În sezonul trecut, ASU Politehnica a obținut toate cele 6 puncte din confruntările cu Girocul. La 27 septembrie 2013, cele două formații se întâlneau tot în localitatea de lângă Timișoara, „studenții” reușind să se impună cu 3-0. Adi Ilie marca atunci primul gol al întâlnirii în minutul 31, pentru ca Făgețan și Ardelean să îi distanțeze pe vizitatori în partea a doua. În primăvară, la revederea de pe „Știința”, ASU Politehnica părea să se îndrepte spre un scor-fluviu. În minutul 43, era deja 4-0 pentru gazde, grație golurilor lui Iorgovan (min. 32, 43), Popoviciu (min. 30) și Ionaș (min. 36). Pe fondul unei ușoare relaxări a elevilor lui Codrea, girocanii au reușit să mai reducă din handicap, punctând de două ori, prin Ropot, din penalti, în minutul 45, și mai apoi prin Ioviță, în minutul 87.

Cu ocazia meciului de la Giroc, fanii alb-violeți vor organiza o nouă deplasare pe biciclete, prima de când echipa evoluează în Liga a IV-a. Antrenorul Paul Codrea se declară încântat de ideea fanilor și speră ca sâmbătă dimineață convoiul de biciclete care se va îndrepta spre Giroc să fie unul impresionant.

„E o idee foarte bună. Timpul e numai bun pentru o asemenea deplasare. E ceva frumos, e inedit, e ecologic, așa că îi invit pe cât mai mulți suporteri ai noștri să apeleze la acest mijloc pentru a veni la meci”, ne-a mai spus Paul Codrea.

Partida CS Giroc – ASU Politehnica se va disputa sâmbătă dimineață, de la ora 11. Meciul va fi arbitrat de o brigadă avându-l pe Liviu Bălăcescu la centru, ajutat la cele două tușe de Alexandru Ghiurcan și Bogdan Otiman. Observatori vor fi Sorin Caia – pentru arbitri și Nicolae Istrat – pentru joc.

About Gabriel Toth

Leave a Reply