Gimnastul Vlad Cotuna, desemnat „Sportivul anului 2012” în județul Timiș


Direcția Județeană de Spor și Tineret a finalizat tradiționalul top al sportivilor, realizat la finalul fiecărui an. Marele laureat al acestei ediții e gimnastul timișorean Vlad Cotuna, participant cu echipa națională masculină a României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Vlad Cotuna e marele câștigător al topului județean întocmit anual de DJTS Timiș. Gimnastul născut la Timișoara și legitimat la CSM Lugoj a fost desemnat „Sportivul anului 2012”, pentru rezultatele bune pe care le-a înregistrat în ultimele 12 luni. Tânărul gimnast a participat cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Londra, înlocuindu-l pe multiplul campion Marian Drăgulescu. De asemenea, Cotuna a mai obținut două medalii de bronz, la Cupa Mondială de seniori și la Campionatul European de seniori.

La categoria „sporturi” olimpice, vor mai fi premiați, în ordine: Florin Marian Enache (canotaj – CSS Timișoara), Adelina Pastor (atletism – LPS Banatul / CSM Timișoara), Alexandru Șalău (Kaiac-canoe – CSS Timișoara), Sorin Vătămanu (atletism – LPS Banatul / CSM Timișoara), Daniel Donci (canotaj – CSU Timișoara), Ionuț Atofanei (canotaj – CSU Timișoara), Ciprian Postolache (canotaj – CSU Timișoara), Marius Corciuc (badminton – CSM Timișoara), Ciprian Bălănescu (triatlon – CS Ride Timișoara), Ioana Gheorghe (atletism – LPS Banatul / CSM Timișoara) și Adrian Popa (gimnastică – CSS Timișoara).

Un premiu special le va fi acordat rugbyștilor de la RCM Timișoara, care în 2012 au readus titlul național pe Bega după o pauză de 40 de ani. Chester Williams și elevii săi sunt laureați la categoria „Echipa anului 2012”.

Sporturile neolimpice sunt, ca de fiecare dată, dominate de navomodelism, disciplină ce a adus din nou în Timișoara numeroase distincții pe plan național și mondial. Câștigător la această categorie e Emilian Dan, legitimat la CSM Timișoara, câștigător a două medalii de argint și a trei medalii de bronz la Campionatul Mondial, precum și a 13 medalii de aur, 5 medalii de argint și două de bronz la Campionatele Naționale.

Topul neolimpic e continuat, în ordine, de Alexandra Pop (karate – UTK Timișoara), Lucian Dan (navomodelism – CSM Timișoara), Robert Stemler (karate – UTK Timișoara), Mihail Plop (karate – UTK Timișoara), Niculina Dan (navomodelism – CSM Timișoara), Cristian Oneci (navomodelism – CSM Timișoara), Ion Jurjescu (karate – CSM Timișoara), Roxana Vlas (karate – UTK Timișoara), Cristina Foișor (șah – AEM Timișoara) și Sorin Cazacu (powerlifting – CS Caza Timișoara).

Topul antrenorilor îl are în frunte pe Ioan Boici, cel care îi pregătește cu succes pe gimnaștii de la CSM Lugoj. Următoarele locuri sunt ocupate de Elvira Văsuț (canotaj – CSS Timișoara), Ioan Damaschin (atletism – CSM Timișoara) și Veronica Gavrilă (baschet feminin – CSS Bega Timișoara).

Festivitatea de premiere a sportivilor ce au adus salbe de medalii și zeci de cupe în județul Timiș se va desfășura marți, 18 decembrie, de la ora 14, în Sala de Consiliu a CJT.

About Gabriel Toth

Leave a Reply