Garry Gallimore: „Trebuie să jucăm tare în toate cele patru sferturi”


BC Timișoara a obținut joi seară o victorie extrem de importantă, 86-80, în fața celor de la Gaz Metan Mediaș, formație ce își câștigase toate meciurile din campionat în 2013. Succesul cu ardelenii a venit însă după un scenariu deja clasic pentru alb-violeți, care se văd conduși la diferențe mari în primele două sferturi, iar în partea secundă reușesc să întoarcă scorul.

Garry Gallimore a reușit contra Mediașului poate cea mai bună prestație a sa de la sosirea la Timișoara. Canadiano-jamaicanul a pus pe tabelă 14 puncte pentru „Leii din Banat”, având un indice de eficiență de 12 la finalul jocului. Cu toate acestea, recunoaște că el și colegii săi au probleme destul de mari pe începuturile de meci.

„Am început puțin cam moale meciul. Am făcut și lucruri bune, dar și lucruri rele în prima parte, Mediașul ne-a luat cam tare, dar după pauză, fiecare jucător și-a reintrat în propriul ritm și am reușit să revenim. Faptul că suntem întotdeauna conduși iar apoi întoarcem rezultatul nu e ceva ce ne planificăm, doar că se întâmplă. Cred că dacă vrem să ajungem acolo unde ne dorim cu toții în acest sezon, va trebuie să începem să jucăm tare în toate cele patru sferturi”, a declarat Gallimore.

Baschetbalistul timișorenilor e de părere că trecerea la apărarea în zonă, în a doua jumătate a meciului, a fost mișcarea câștigătoare în fața Mediașului.

„A fost un joc foarte important pentru noi, mai ales prin prisma clasamentului, și cred că în final nu mai contează atât de mult cum am câștigat meciul, ci doar că l-am câștigat. Cred că apărarea și recuperările noastre au făcut diferența. De îndată ce am trecut la apărarea în zonă, i-am forțat pe adversari să arunce mai mult de la distanță, pentru că până atunci au reușit să marcheze multe puncte ușoare de sub coș. Cred că am jucat mult mai în viteză decât o facem de obicei, e și normal, aceasta e abordarea corectă în fața unei echipe masive cum e Mediașul”, a mai spus Gallimore.

BC Timișoara e singura echipă din Liga Națională care i-a smuls Mediașului două victorii în actuala ediție a Ligii Naționale. În tur, pe 8 decembrie, alb-violeții câștigau pe terenul ardelenilor cu 77-69.

About Gabriel Toth

Leave a Reply