GALERIE FOTO | „Eroii nu mor niciodată”: Pentru al 10-lea an la rând, fanii alb-violeți cinstesc memoria eroilor Revoluției

A devenit deja o tradiție ca fanii Politehnicii să le dea întâlnire timișorenilor în Piața Maria pe 17 decembrie. Chiar dacă distanța temporală față de Revoluția din decembrie 1989 devine din ce în ce mai mare, memoria celor căzuți pentru eliberarea României de sub tirania comunistă rămâne vie. Marșul Eroilor, ajuns la cea de-a 10-a ediție, a strâns ieri peste 300 de participanți, care au urmat traseul deja consacrat, cu punctul final la Cimitirul Eroilor.

La 18.30, timișorenii s-au strâns în Piața Maria, în fața statuii, un loc devenit simbolic pentru Revoluție. În acea zonă, în decembrie 1989, s-a aprins scânteia revoltei. În acel loc au avut loc primele confruntări dintre populație și forțele de ordine. Tot acolo, chiar la colț cu strada Gheorghe Doja, regretatul poet Ion Monoran oprea tramvaiul.

De acolo s-a pornit, în marș, pe traseul deja consacrat. Primul popas s-a făcut în fața Catedralei Mitropolitane, convoiul a înaintat apoi spre Operă, pentru ca o oprire mai lungă să fie făcută la sediul Asociației Memorialul Revoluției, unde participanții au fost invitați să viziteze muzeul amenajat în clădirea din zona Oituz. Marșul s-a încheiat la Cimitirul Eroilor, unde au fost aprinse lumânări la mormintele celor căzuți în urmă cu 26 de ani.

„Marșul organizat de suporteri a devenit deja tradițional. E al zecelea an în care ieșim în stradă, pentru că noi considerăm că așa trebuie să facem. Cum spunem în fiecare an, cine uită e complice. Iar noi vrem să păstrăm vie memoria celor căzuți la Revoluție. Torțele care s-au aprins pe traseu sunt omagiul nostru, felul nostru de a ține vie flacăra Revoluței, așa cum și la Cimitirul Eroilor flacăra arde în fiecare zi a anului”, a declarat Sebastian Novovici, președintele Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria”.

La marșul de aseară au fost prezenți și fotbaliștii de la ASU Politehnica, în frunte cu staff-ul tehnic condus de Sorin Brîndescu. „E normal, ei simt ca noi, sunt oameni, au aceleași idealuri ca și noi și e firesc să participe și ei”, a mai spus Novovici.

Vă prezentăm, mai jos, o amplă galerie foto de la Marșul Eroilor, realizată de Emanuel Titus Iliesi:

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply