GALERIE FOTO: CH Poli, de neoprit! Victorie detaşată în derby-ul Banatului

CH Poli îşi continuă parcursul perfect din 2016. Alb-violeţii au obţinut aseară cel de-al şaptelea success consecutiv din campionat, chiar în derby-ul bănăţean cu HC Adrian Petrea Reşiţa, pe care l-au tranşat de o manieră categorică: 24-16.

Au trecut anii în care la Timişoara se vorbea despre un complex în faţa Reşiţei. Până în urmă cu nu foarte mulţi ani, reprezentanta oraşului de pe Bârzava, fie că se numea UCM sau CS Caraş-Severin, tranşa cu regularitate întâlnirile cu vecinii alb-violeţi. Între timp, lucrurile s-au schimbat, Poli a spart blestemul, iar în acest sezon, cel mai bun din ultimele două decenii pentru handbalul timişorean, a reuşit o victorie categorică în jocul din sala “Constantin Jude”.

Aseară, doar startul de meci a fost echilibrat. Reşiţa a rămas în joc graţie intervenţiilor inspirate ale portarului georgian Tevzadze. Timişorenii s-au desprins însă pe finalul primei reprize, încheiate cu un avans de cinci lungimi, 12-7. Diferenţa a continuat să se mărească în partea secundă în favoarea timişorenilor, care au găsit răspuns la fiecare încercare pe plan tactic gândită de Adrian Petrea.

S-a încheiat 24-16, o diferenţă totuşi mare pentru un derby, care şi-a păstrat statutul doar în tribună. În partea stângă, un nucleu al Peluzei Sud a dat tonul, fiind acumpaniat, în multe momente ale jocului şi de restul publicului timişorean. Iar în partea dreaptă, gălăgioasa galerie reşiţeană a încercat să contracareze, încurajându-şi până la final favoriţii, în ciuda înfrâgerii care s-a conturat destul de repede.

Principalul marcator al lui Poli a fost Mihai Timofte, cu 8 goluri. L-au urmat Irakli Chikovani 4, Iulian Halcă 3, Marko Lasica 2, Leonard Ştefan 2, Cristian Fenici 2, Demis Grigoraş 1, Andrei Santeiu 1 şi Cristian Furak 1. De partea cealaltă, ex-polistul Ilie Vaidasigan a fost principalul realizator al Reşiţei, cu 6 goluri, urmat de Rohozneanu 4, Trifkovic 2, Heimbach 1, L. Ignat 1, Pîrîianu 1 şi Starchenko 1.

Prin acest success, Poli acumulează 47 de puncte şi rămâne în cursa pentru locul al patrulea, ocupat în acest moment de Steaua, care are acelaşi număr de puncte ca alb-violeţii, dar un golaveraj sensibil mai bun.

Vă prezentăm, mai jos, o amplă galerie foto de la meciul de aseară, realizată de Emanuel Titus Iliesi:

About Gabriel Toth

Leave a Reply