FRR „coace” o nouă sancțiune pentru RCM Timișoara! Dan Dinu vine cu noi dezvăluiri din „bucătăria” forului condus de Haralambie Dumitraș

dinu-frrNu mai e niciun secret pentru nimeni. Între RCM Timișoara și Federația Română de Rugby există un război deschis, care mocnește de aproape două săptămâni. Evenimentele halucinante dinaintea semifinalei cu Farul Constanța, atunci când vizele medicale a șase jucători-cheie ai bănățenilor au fost smulse din carnetele de legitimare, au reprezentat poarta de intrare în „bucătăria” internă a forului care conduce un sport în care, prin definiție, fair play-ul e conceptul de bază.

Marți, finanțatorul Dan Dinu a ieșit în presă cu un comunicat în care, printre altele, a acuzat lipsa de reacție a FRR după incidentele petrecute înaintea semifinalei cu Farul Constanța. Fostul vicepreședinte al clubului a mărturisit că au apărut deja reacții, mai ales că la mijlocul acestei săptămâni a avut loc o ședință a Biroului federal, organism din care face parte și Dan Dinu.

„Au fost deja reacții. Chiar miercuri s-a întrunit Biroul federal, mi s-a atras atenția că ies în presă și creez o imagine negativă rugby-ului românesc. La orice acțiune există însă o racțiune. Nu pot să stau cu mâinile în sân. Aceste reacții ale mele sunt unele normale, care vin din frustrarea unui om care este singurul investitor privat din rugby-ul românesc, care își bagă banii personali în acest sport. Se pare că acești domni uită aceste aspecte. Dar cred că vor da un examen de maturitate și vor vedea că au greșit. Prima vină e la noi, am și recunoscut acest lucru. Dar lipsa de reacție a FRR, faptul că prin decizia luată au încurajat o infracțiune, faptul că se ascund în spatele unor paragrafe din regulament, care nu explică forța majoră ne face să credem că acest caz se poate repeta, iar infractorul și infracțiunea poate lovi din nou”, a declarat Dinu.

Finanțatorul grupării bănățene a dezvăluit faptul că FRR pregătește suspendarea celor nouă jucători convocați inițial la Bucharest Wolves, dar care nu se vor prezenta la acțiunile selecționatei divizionare din această toamnă.

„A fost adusă în discuție suspendarea jucătorilor și trimisă la Comisia de Disciplină. Eu nu cred că există cadru legal, având în vedere că art. 9 din regulemantul IRB se referă strict la jocurile echipelor naționale. Dar după ce-am pățit acum trei ani, în cazul suspendării lui Fercu, ceea ce vine din partea FRR, nu mă mai miră deloc”, e de părere finanțatorul proaspetei medaliate cu bronzul național.

El însuși membru al Biroului federal, Dan Dinu exclude pentru moment retragerea din acest organism. „Îmi este foarte greu să rămân printre acești oameni, dar trebuie să stau și să lupt în continuare. Și, de obicei, îmi câștig bătăliile”, a mai spus Dinu.

„Directorul de comunicare refuză comunicarea”

Dan Dinu a dezvăluit faptul că, în ultima perioadă, directorul de comunicare al FRR, Lucian Lorin, îi respinge apelurile telefonice. În plus, la București nimeni nu mai vorbește despre testul poligraf în cazul vizelor rupte dinaintea semifinalei cu Farul, deși chiar forul de conducere al rugby-ului românesc venise cu această propunere.

„Directorul de imagine al Superligii, care e și directorul de comunicare al FRR, își permite să îmi blocheze apelurile. Deci, în mod paradoxal, el refuză comunicarea. Își permite să nu-i răspundă unui om implicat în rugby, unui membru al Biroului federal, ba mai mult, unui sponsor al echipei naționale. Între o firmă a mea și echipa națională există un contract de colaborare, iar Lucian Lorin își mai permite să spună că el nu a încălcat regulamentul. Același director de comunicare a solicitat mai multor membri ai clubului și celor implicați, să facă testul poligraf. Deși era sub demnitatea noastră, am spus că îl acceptăm. Dintr-o dată, nimeni din FRR nu mai e interesat ca acest test să se desfășoare. E foarte ciudat”, a spus Dinu.

În ceea ce privește ancheta Poliției, finanțatorul galben-albaștrilor s-a rezumat să spună doar atât: „Cercul de suspecți se restrânge foarte mult”.

„Dacă va fi să mă retrag, voi renunța complet la rugby”

Dan Dinu a infirmat zvonurile apărute în ultima perioadă, conform cărora ar fi tentat să lase RCM Timișoara pentru Dinamo.

„Clubul va fi și mai puternic, noi trebuie să rămânem pe poziții. Am demonstrat că putem face performanță, am făcut performanță. Cu siguranță, nu plec de la Timișoara. Dacă vreodată va fi să mă retrag, nu voi pleca la o altă echipă de rugby. Voi renunța complet la rugby. Unii nu înțeleg un aspect, acela că eu investesc într-un sport din care nu mi se întorc banii. Singurul câștig poate fi doar la imagine, însă eu nu mi-am dorit-o. De aceea m-am și retras din funcția de vicepreședinte. Eu vin și investec din bani privați. Sunt foarte mulți oameni care iau salarii din acest sport, iar eu bag mâna în buzunar pentru acest sport”, a declarat Dinu.

Mai mult decât atât, finanțatorul promite că, din sezonul viitor, RCM Timișoara nu va mai avea rival în întrecerea internă. „La anul, pot să promit că vor fi transferuri răsunătoare. Și nu doar că ne vom lupta la titlu, ci vom călca totul în picioare”, e promisiunea lui Dan Dinu.

About Gabriel Toth

Comments

  1. Cristian Verives says

    Domnule Dinu, felicitari pentru ajutorul extraordinar pe care il dati rugby-ului timisonerean si românesc. Un singur lucru imi permit sa va transmit: “sa calc in picioare” in educatia rugby-stica pe care am primit-o, din pacate nu am auzit. Cea mai importanta lege a sportului este “respecta-ti adversarul”, cred, pe undeva, la opusul declaratiei dumneavoastra. Cu bine, Cristian

Leave a Reply