FOTO Viitorul e roz! BCM Danzio, campioana României la tineret

O fotografie de colecție: BCM Danzio campioana națională la U23
Baschetul timișorean are ani frumoși în față. După ce marți, BC Timișoara a cucerit titlul național la U23, astăzi și fetelor de la BCM Danzio le-a fost înmânat aurul național la aceeași categorie de vârstă. „Panterele roz” au câștigat la limită ultimul joc al competiției, cu Universitatea Cluj, o victorie ce nu conta decât pentru palmares, dar care a întregit sărbătoarea tinerelor „pantere roz”.

Nu mai încape nicio îndoială, sportul numărul 1 în Timișoara e, în acest moment, baschetul. Orașul de pe Bega dispune de trei prim-divizionare și, din această săptămână, și de cele mai bune echipe de tineret, atât la masculin, cât și la feminin. La nici două zile după sărbătoarea „Leilor din Banat”, astăzi a fost rândul „panterelor roz” să ridice cupa acordată campioanei naționale la U23. O campanie fără istoric, la care s-au înscris doar 4 echipe, din care n-au terminat decât 3, dar care confirmă cele trei titluri naționale obținute anul trecut de CSS Bega la categoriile U16, U17 și U18.

În ultima zi a turneului, BCM Danzio n-a jucat decât pentru palmares cu Universitatea Cluj, practic singura grupare din acest campionat de U23 care s-a ridicat la nivelul fetelor lui Dan Ionescu. S-a încheiat 63-62 pentru timișorence, la capătul unui joc extrem de palpitant, în care jucătoarele oaspete au revenit după pauza mare, de la un deficit de 9 puncte, ambele formații alternând apoi la conducere în sfertul 4.

Antoinette Thompson a fost cea mai bună jucătoare a campioanei în acest ultim joc, pe care l-a încheiat cu un double-double, cu 18 puncte și 12 recuperări. Pe lista marcatoarelor s-au mai înscris Fodor – 17, Zidaru – 12, Stoiedin – 8, Blanaru – 4, Kilin – 3 și Bălăceanu – 1.

Superlativele campionatului

Cel mai bun 5: Tunde Kilin (BCM Danzio), Flavia Ferenczi (U Cluj), Marta Fodor (BCM Danzio), Andreea Pop (U Cluj), Adina Stoiedin (BCM Danzio)
Cel mai bun recuperator: Adina Stoiedin (BCM Danzio)
Cel mai bun pasator: Norina Pop (U Cluj)
Cel mai bun marcator: Marta Fodor (BCM Danzio)
Cel mai de perspectivă jucător: Iulia Răileanu (U Cluj)
MVP: Adina Stoiedin (BCM Danzio)

Iată și echipa campioană:

Bianca Blanaru, Marta Fodor, Cristina Zidaru, Brigitte Steiner, Iulia Filip, Adina Stoiedin, Teodora Neagu, Tunde Kilin, Antoinette Thompson, Alexandra Bălăceanu, Alina Gheban. Antrenori: Dan Ionescu și Veronica Gavrilă

„Suntem campioni naționali de mai demult, astăzi doar s-a desăvârșit acest titlu. Mă bucur că am reușit să câștigăm și ultimele două meciuri ale competiției desfășurate acasă. Cel de astăzi, cu U Cluj, a fost chiar un joc de bun nivel. Ne-am dorit mult și astăzi, a fost o sărbătoare a fetelor, au muncit foarte mult și am vrut să încheiem campionatul cu o victorie”, a declarat antrenorul Dan Ionescu, după cucerirea titlului național.

About Gabriel Toth

Leave a Reply