FOTO Victorie în primul amical al verii! CFR – ASU Poli 0-3

cfr7
ASU Poli s-a impus în primul amical de la reunire, pe terenul concitadinei CFR. A fost 3-0 pentru elevii lui Paul Codrea și Antonio Foale, toate cele trei reușite fiind consemnate în repriza a doua.

La doar trei zile de la reunire, ASU Poli a disputat în această dimineață primul amical, la Gara Mare, în fața unui CFR ce a aliniat în mare măsură doar jucători crescuți în propria pepinieră. Excepție au făcut Oberșterescu, Crișan și Ionilă, cei mai experimentați fotbaliști din actualul lot al alb-vișiniilor. De partea cealaltă, ASU Poli a răspuns cu Mera, fundaș ce în ultima jumătate de an s-a pregătit constant cu alb-violeții, dar și cu o serie de tineri jucători ce ar putea face parte din lot în sezonul viitor.

În prima repriză, atunci când „leoparzii” au aliniat o garnitură mai experimentată, ASU Poli nu a putut sparge gheața, deși a dominat în mare măsură ostilitățile. Mera l-a întins pe portarul Rain cu o lovitură de cap, în minutul 11, același goalkeeper opunându-se șuturilor lui Făgețan (min. 21) și Ilie (min. 31). În schimb, repriza secundă a fost la discreția alb-violeților, care au deschis scorul în minutul 54, prin Giurasevici, după o așezare a lui Opriș. Vișan ar fi putut dubla avantajul oaspeților zece minute mai târziu, însă lovitura sa de cap a fost respinsă în transversală de tânărul Vlad. Același atacant a irosit o altă șansă imensă în minutul 72, atunci când l-a depășit pe portar, dar a tras în plasa laterală, deși avea poarta goală în față. S-a făcut în cele din urmă 2-0 în minutul 83, atunci când Gălan a fructificat o centrare venită din corner de la Titi Varga. Maranescu a izbit și el transversala în minutul 88, cu un șut de la 20 de metri, pentru ca Vișan să închidă tabela în ultimul minut de joc, după ce a profitat de o bâlbâială a portarului gazdelor.

„Nu m-a interesat foarte mult rezultatul, e firesc ca după doar trei zile de pregătire să nu ceri foarte mult. Eu zic că ne-am mișcat bine. Prima repriză a fost mai echilibrată, pentru că și CFR-ul a folosit o echipă mai bună, apoi în repriza a doua au folosit mulți copii și era normal să ne impunem. Am avut și destul de mulți jucători noi, dar nucleul de bază e cel din sezonul trecut. Dar de asta sunt meciurile amicale, să testăm jucători și să vedem cine confirmă”, ne-a declarat după meci antrenorul lui ASU Poli, Paul Codrea.

CFR Timișoara și ASU Poli se vor mai întâlni într-un joc amical peste două săptămâni, cel mai probabil la Baza 2. Până atunci, miercuri, de la ora 19, pe „Știința”, alb-violeții își vor măsura forțele cu CS Ghiroda.

ASU Poli (repriza I): Trițoiu – Radovancovici, Mera, Feher, Lazăr – A. Ionuț, Rotariu, Popoviciu, Ilie – Făgețan, Panc.
ASU Poli (repriza II): Burtic – Obrejan, Gălan, Florea, Varga, Mărăndescu, P. Vlad, Opriș, Giurasevici, Cosovanu, Vișan. Au mai intrat Chișozan, Racoți, Maranescu.

CFR (repriza I): Rain – Soare, Oberșterescu, Chelbu, Scutelnicu – Romaneț – Baidoc, Ionilă, Domșa, Crișan – Sava.
CFR (repriza II): Vlad – Janai, Chelbu, Romaneț, Scutelnicu – Șimian, Lazăr, Ionilă, Crișan – Popa, Tănăsescu. Au mai intrat Ochea și Văsui.

About Gabriel Toth

Leave a Reply