FOTO: Rugbyștii de la RCM Timișoara și-au umplut weekend-ul liber cu artă

DSCF0100 (Small)

RCM Timișoara a avut parte de un sfârșit de săptămână liber, dat fiind forfaitul secund divizionarei CSU Arad, formație ce trebuia să fie primul adversar al galben-albaștrilor din Cupa României. Prilej numai bun de relaxare pentru Danie de Villiers și elevii săi, care au participat astăzi, în Parcul Botanic, la un atelier de colaj, în cadrul festivalului Acces Art.

Pentru un profan, rugbyștii ar putea părea niște brute, lipsite de sensibilitate, a căror principală calitate e forța. De simț artistic nici nu mai încape vorbă! Campionii de la RCM Timișoara au demonstrat contrariul în această după-amiază, Danie de Villiers participând, alături de câțiva dintre elevii săi, la un atelier de colaj din cadrul festivalului Acces Art, desfășurat în acest final de săptămână în Parcul Botanic.

În fața planșei, Jack Umaga a fost „coordonator”, neo-zeelandezul dovedindu-se cel mai talentat desenator din echipă. Antrenorul Danie de Villiers, alături de Sosene Anesi și Paula Kinikinilau, s-au ocupat de decupaje.

„E ceva nou pentru noi, dar de fiecare dată e plăcut să faci ceva diferit față de ceea ce facem zi de zi. În orice echipă de rugby există băieți cu abilități artistice, iar la noi Jack Umaga, deși e modest vizavi de abilitățile sale, chiar e foarte talentat. E interesant să participăm la astfel de evenimante, ne relaxează, îi fac pe băieți să-și mai ia puțin gândul de la rugby”, a spus antrenorul Danie de Villiers.

Puși pe șotii ca întotdeauna, rugbyștii au utilizat și o poză decupată a primarului Nicolae Robu, pe care au lipit-o peste figura unui rugbyst ce luptă pentru balon la o margine. „L-am integrat și pe primar în acest colaj, l-am îmbrăcat frumos, cred că i-am ales bine și cravata. Sperăm ca prin acest fel să-l aducem mai aproape de rugby”, a spus, cu umor, antrenorul sud-african.

RCM Timișoara ar fi trebuit să joace sâmbătă, pe teren propriu, primul meci din noua ediție a Cupei României, contra divizionarei secunde din Arad. La fel ca anul trecut, formația de pe Mureș a aruncat prosopul înainte confruntării cu deținătoarea titlului național. Danie de Villiers nu regretă însă lipsa unui meci în acest sfârșit de săptămână, echipa găsindu-se într-o situație delicată în ceea ce privește efectivul.

„În acest moment, avem probleme cu efectivul numeric, avem câteva accidentări, urmează convocările la lotul național. Poate că această pauză vine într-un moment bun. Ne dorim să fim 100% pregătiți pentru meciul cu Baia Mare, de săptămâna viitoare. Sincer, în acest punct al sezonului, de fiecare dată când se va ivi oportunitatea unui weekend liber, o vom primi cu brațele deschise”, a mai spus Danie de Villiers.

About Gabriel Toth

Leave a Reply