FOTO | Remiză albă în primul amical: Bekescsaba II – ASU Politehnica 0-0

ASU Politehnica a încheiat la egalitate, 0-0, prima partidă de verificare din această vară. Trupa lui Sorin Brîndescu a reușit să mențină ritmul în fața formației maghiare, mai avansate în pregătire, și care a beneficiat astăzi de zece jucători din lotul care a rerogradat în această vară din prima ligă.

Prima verificare a nou-promovatei din „B” s-a disputat pe stadionul central din Bekescsaba, unul pe care timișorenii nu aveau cum să nu se simtă în largul lor, având în vedere scaunele albe și violete din tribune. În plus, terenul de joc s-a prezentat în condiții excepționale, gazdele ocupându-se de tunderea gazdonului și tăvălugirea terenului până cu o oră înaintea meciului.

Prima repriză a fost echilibrată, jocul purtându-se mai mult în zona centrală a terenului. Alb-violeții din Bekescsaba, cu șase jucători de la prima echipă în 11-le de start, au controlat teritorial, însă nu au reușit să găsească drumul spre poarta lui Mitrea. Primele șanse notabile au venit în minutele 37 și 39, de fiecare dată cu Birtalan protagonist, însă atacantul maghiar a ratat ținta. O situație importantă de gol a venit în minutul 42 și pentru poliști, lovituras de cap a lui Todorov fiind deviată în corner de unul dintre fundașii gazdelor. În ultimul minut al primei părți a venit și cea mai mare ocazie a meciului: Takacs a preluat la marginea careului, însă șutul său a izbit bara din dreapta lui Mitrea.

În partea secundă, Sorin Brîndescu a schimbat complet liniile, excepție făcând Blănaru și Teut, care și-au împărțit minute și după pauză, pentru a suplini absența lui Vucea, accidentat. Prima jumătate a reprizei secunde a fost dominată de poliști, care au beneficiat de numeroase faze fixe din preajma careului advers, însă nefinalizate. Pe final, maghiarii au părut mai periculoși, testându-i relfexele tânărului portar Alin Constantinescu, care a dat dovadă de siguranță în momentele n care a trebuit să intervină.

Bekescsaba II (antrenor Zoran Spisljak): Mathe – Benyei, Feher, Kelemen, Fabio, Ihrig, Spitzmuller, Takacs, Nagy, Birtalan, Urbin. Din minutul 60 au mai intrat Barath – Koszo, Pilan, Huszar, Szelpal, Bagi, Kalman, D. Toth, Szalai.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Stefanovici, Telescu, Todorov, Ghinescu, Teut, Bilia, Stancu, Peter, Băban, Blănaru. Din minutul 46 au intrat A. Constantinescu – Birău, Gălan, Marin, Taub, D. Constantinescu, Giuricici, Țugui, P. Niță, Bădăuță. În minutul 70, Teut a reintrat în locul lui Blănaru.

ASU Politehnica va întâlni din nou formația a doua a clubului din Bekescsaba joi, tot de la ora 19.00 (ora României). Să mai spunem că 23 iulie, data care rămăsese liberă în calendarul de amicale al poliștilor, a fost ocupată. În ziua respectivă, de la ora 11, va avea loc returul cu divizionara secundă maghiară Szeged 2011 FC, pe „Știința”. Cele două echipe se vor întâlni prima oară miercurea viitoare, pe terenul formației din NB II.

About Gabriel Toth

Leave a Reply