FOTO: ASU Politehnica își păstrează cu emoții fotoliul de lider

DSCF0031
ASU Politehnica s-a impus cu 1-0 în această după-amiază, în fața tinerei garnituri a Jimboliei, la capătul unui meci mai strâns decât era de așteptat, privind clasamentul. Diferența a fost făcută doar de lovitura de pedeapsă obținută de Rebenciuc și transformată de Popoviciu, care a readus formația alb-violetă pe prima poziție, pe care o pierduse preț de 20 de minute.

Antrenorul liderului, Paul Codrea, intuia ieri că meciul cu Jimbolia nu va fi unul lipsit de emoții. Și asta nu neapărat din cauza formei oscilante a echipei din acest retur, ci mai cu seamă prin prisma tinereții și talentului echipei ce reprezintă școala de fotbal a lui Marcel Băban.

O predicție mai mult decât precisă a fostului internațional, alb-violeților stându-le inima în loc în minutul 13, atunci când Chitucea a scăpat singur cu Burtic, l-a lobat pe acesta, mingea a lovit transversala și a coborât în pământ, pe linia porții, de unde a fost apoi respinsă. Timișorenii au dominat ostilitățile, așa cum era de așteptat, însă zbaterile ofensive ale lui Ionaș și Tulcan n-au dat rezultat.

După zece minute scurse din repriza a doua, Paul Codrea a încercat să-și revigoreze atacul, introducându-i pe Iorgovan și Făgețan, însă nici ei n-au părut capabili a sparge zidul defensiv al Jimboliei pus la punct de Tavi Popescu. În cele din urmă, gheața s-a spart în minutul 80, atunci când Rebenciuc a fost faultat în careul advers de Doda, iar căpitanul Popoviciu a transformat cu siguranță de la punctul cu var.

Timișorenii și-au recăpătat astfel locul în fotoliul de lider, acolo unde preț de 20 de minute a „tronat” CS Ghiroda, care a deschis scorul după o oră de joc în fața Dumbrăviței.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Popoviciu (cpt.), Rebenciuc – Ghinescu, Ilie, Tulcan – Ionaș. Au mai intrat Iorgovan, Făgețan, Panc și Brînzan.

Marcel Băban Jimbolia (antrenor Octavian Popescu): Radu – Achim, Popescu, Doda, Sicoe (cpt.), C. Stan, D, Băban, Chitucea, Virdaru, Ugocian, Ştefănescu. Au mai intrat Vădana, Ciclovan și Hayas.

„Mă așteptam să fie un meci greu, am și declarat acest lucru. Știam că echipa din Jimbolia, chiar dacă e în subsolul clasamentului, dispune de un antrenor pregătit, acolo e o școală de fotbal, deci au fotbaliști antrenați. Ei au jucat la egal, zic eu, nu s-au complicat, au jucat simplu, și e foarte greu să construiești în fața unei echipe ce se apără supranumeric tot meciul. Ocazii am avut, dar din păcate, jocul doar așa se putea debloca, dintr-o fază fixă. Eu zic că penaltiul a fost corect acordat, poate că celor de la Jimbolia nu le convine, dar eu cred că a fost fault clar. Toată lumea își dorește să demonstreze cât mai multe cu noi, practic asta e crucea pe care trebuie să o purtăm. Într-un fel e bine, pentru că e un prilej bun pentru toată lumea să se remarce”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply