FOTO 6-2, scorul preferat al alb-violeților! ASU Politehnica, din nou condusă în startul partidei

ASU Politehnica a avut două meciuri programate în această săptămână pe „Știința”, iar ambele au avut o desfășurare de forțe aproape identică. De fiecare dată, alb-violeții s-au văzut conduși în startul meciului, dar la final au încheiat cu scor de tenis, 6-2. O revedere una peste alta plăcută cu Romică Buia, „Bero” Popoviciu și restul pleiadei de ex-poliști mai vechi sau mai recenți.

Nu trecuseră nici două minute de la fluierul de start, iar Gătaia scutura plasa pe „Știința”. Ex-polistul Vlad Vișan, aflat într-o formă excelentă de la venirea sa la Progresul, a deschis scorul. Egalarea a venit însă după opt minute, prin Vucea, care a reluat direct în vinclu centrarea de pe dreapta a lui Ghinescu. Apoi, după alte opt minute, alb-violeții au preluat conducerea, grație lui Budur. Scorul pauzei a fost însă 3-1, același Vucea majorând diferența. Tot fâșnețul mijlocaș dreapta avea să puncteze și în minutul 67, realizând prima sa „triplă” în alb-violet. Oaspeții au ieșit însă din nou la rampă în minutul 82, atunci când fostul jucător al Orțișoarei, Deaconescu, l-a lobat pe nou-intratul Rusu, ieșit la marginea careului.

În minutele de final, ASU Politehnica avea să închidă însă „setul”. Budur a făcut 5-2 în minutul 87, iar apoi tot a stabilit rezultatul final, cu o execuție din apropiere, în secvențele de final.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Gavriluță, Gălan, Taub – Vucea, Naidin, Rebenciuc, Ghinescu – Ilie, Budur. Au mai intrat Rusu – Damian, Stancu și Rus.

Progresul Gătaia (antrenor-jucător Romulus Buia): Florescu – Ionilă, Ionesi, Apro, Militar, Crainic, Nichitean, Noje, Popoviciu, Buia, Vișan. Au mai intrat Deaconescu, Parvany și Olar.

Reacții la cald

„Se pare că asta ne motivează mai bine, să luăm gol în start. Apăsăm pe accelerație și rezolvăm soarta jocului. Evident, sunt supărat pentru că am luat gol în primele minute, am fost neatenți, dar una peste alta, m-a satisfăcut jocul. Am avut o posesie foarte bună, am pasat, am combinat, am avut multe acțiuni de poartă, am dat șase goluri, deci sunt mulțumit. Făceam glume cu domnul Foale, că ne place scorul de 6-2. Cred că am învins cel mai des cu acest rezultat”. (Sorin Brîndescu, antrenor ASU Politehnica)

„A fost o revedere frumoasă cu galeria lui Poli, așa cum a fost întotdeauna. Mereu au știut să creeze o atmosferă frumoasă. Le doresc succes în continuare și sper să promoveze. Noi, la Gătaia, avem o echipă experimentată, dar din păcate nu avem condiție fizică. Nu s-a făcut pregătire în iarnă, iar asta se vede în finalurile de meci. Politehnica e o echipă bună, cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum. Drept urmare, ne-a și administrat un scor sever”. (Romulus Buia, antrenor-jucător Progresul Gătaia)

About Gabriel Toth

Leave a Reply