Fetele de la CFR se reunesc în așteptarea banilor de la autorități


CFR Timișoara va relua luni pregătirile pentru cea de-a doua parte a Ligii I de fotbal feminin. Fetele pregătite de Florin Bugar își propun o clasare pe podiumul campionatului în acest sezon, dar totul depinde de sumele ce vor veni din partea Primăriei și a Consiliului Județean.

Antrenorul Florin Bugar se va baza în returul campionatului de fotbal feminin, cel mai probabil, pe același lot ca și în prima parte a campionatului. Președintele CFR-ului, Constantin Nedela, spune că sunt șanse mici ca formația de la Gara Mare să poată transfera în acest moment jucătoare mai valoroase decât cele actuale.

„E foarte puțin probabil să apară nume noi în lotul fetelor. Nu ne dorim să aducem decât jucătoare valoroase, peste cele pe care le avem în lot, ceea ce e greu de găsit în România, poate doar la Olimpia Cluj. Din străinătate, e destul de complicat, pentru că încă nu știm bugetul pe care ne vom baza în acest an, astfel că în proporție de 99% vom aborda restul sezonului cu același lot. Fetele au avut oricum, și în această formulă, o evoluție peste așteptări, cu excepția sincopei de la Cluj”, a declarat Titi Nedela.

Marea problemă pentru CFR nu o reprezintă însă strict partea sportivă, unde lucrurile au mers aproape perfect, ci partea financiară, care dacă va rămâne în stadiul actual, ar putea nărui toată munca depusă de fete în acest sezon.

„Pe lângă situația bazei sportive, trebuie să rezolvăm și situația financiară a clubului, care nu e deloc roză. Dar de aceea suntem aici, cu bani mulți toată lumea se descurcă. Asta e situația din păcate, iar asta nu numai la noi, ci în toată țara”, spune cu mâhnire Titi Nedela.

Secția de fete a CFR-ului se bazează în mare măsură pe banii de la Primărie și Consiliul Județean, entități de la care Titi Nedela așteaptă sume conforme cu ambițiile clubului de la Gara Mare din acest sezon.

„La fete, bugetul nostru se compune aproape exclusiv din ceea ce primim de la autorități. Dacă centrul de copii se autofinanțează, iar la băieți cheltuielile nu sunt atât de mari, la fete ne bazăm doar pe acești bani. În cazul în care bugetul nu va fi așa cum l-am preconizat, s-ar putea să nici nu mergem în play-off. Această fază înseamnă, pentru cineva din afară, glorie, medalii, succese, dar pentru cei din interior, înseamnă 10 jocuri în plus, care ne-ar costa încă 10.000 de euro. Toate deplasările vor fi lungi, cea mai apropiată la Cluj, plus că și la meciurile de acasă e altă organizarea”, a mai spus Nedela.

Primul meci oficial pentru CFR e programat la finele lunii februarie, pe teren propriu, cu Navobi Alba Iulia, iar până atunci conducătorii clubului și-ar dori să poată organiza și un cantonament la Băile Felix pentru „leoparde”.
„Nouă ne-ar trebui o parte din bani încă de săptămâna viitoare. Teoretic, am discutat și pentru un cantonament, la Băile Felix. Noi oricum avem discuții și cu alți potențiali sponsori, dar până n-avem banii în mână, nu ne putem angaja la nimic. Dacă autoritățile ne vor asigura un buget conform cu rezultatele, vom termina sigur pe podium”, a mai spus Nedela.

Cum în Liga I, CFR Timișoara are aproape asigurată prezența în play-off, urmând să mai joace doar cu formații mai slab cotate, „leopardele” își îndreaptă privirea și către Cupa României, competiție în care vor redebuta pe 17 aprilie, pe teren propriu, cu Universitatea Alexandria, meci din cadrul sferturilor de finală.

About Gabriel Toth

Leave a Reply