FC Bihor vine pe „Știința” după o săptămână crucială pentru viitorul clubului

pt_FC_BihorASU Politehnica își va prezenta lotul pentru viitorul sezon duminică seară, în compania singurului club important de tradiție din vestul țării al cărui palmares a rămas intact de-a lungul anilor. FC Bihor vine la Timișoara după câteva zile extrem de importante pentru viitorul clubului, care are din această săptămână un nou investitor și o nouă strategie pentru anii ce vor urma.

FC Bihor a reușit să treacă peste una dintre cele mai dificile perioade din istoria sa. Gruparea orădeană a terminat cu mare greutate campionatul trecut al ligii secunde, problemele financiare provocând și câteva greve ale fotbaliștilor. După două luni de negocieri, în această săptămână s-a bătut palma cu Mihai Giurgiu, un om de afaceri clujean, care s-a angajat să stingă datoriile pe care le are clubul (aproximativ 900.000 de euro) și să formeze la Oradea unul dintre cele mai puternice centre de copii și juniori.

Pe malul Crișului Repede vor ajunge, în perioada următoare, o serie de jucători tineri, formați la Academia de Fotbal „Mihai Georgescu” din Cluj, unde fusese implicat chiar Mihai Giurgiu, dorindu-se formarea unui club care să lanseze tinere talente, după modelul Viitorul Constanța. Sloganul din această perioadă a clubului FC Bihor este “Apărăm tradiţia ca să avem viitor!”

“Este un lucru pe care mi l-am dorit de mult timp, de când am început negocierile, de când am început de fapt să intru în lumea fotbalului, asociat în şcoli de fotbal şi chiar în ultimul timp finanţator la un centru de copii şi juniori. Mi-am dorit să ajung să continuu proiectul de la copii şi juniori, să trec spre seniorat, crezând în calităţile fotbalistice pe care le avem şi noi, dar din păcate neinstruite şi ne puse pe drumul competiţional cel bun. Am venit la Bihor cu foarte mare entuziasm, sprijinul autorităţilor este foarte important. Negocierile au fost de lungă durată, asta înseamnă că aceste negocieri sunt cele mai bune care puteau fi făcute, pentru mine, pentru Consiliului Judeţean şi pentru club. Îi mulţumesc domnului Mircea Fodor. El se va ocupa de acum de partea sportivă, iar eu de cea administrativă, financiară. Pentru mine partea cea mai uşoară a trecut, acum începe adevăratul chin. Situaţia echipei nu mai necesită nici ore de întârziere”, a declarat noul finanțator și, tototdată, noul președinte al clubului bihorean, Mihai Giurgiu.

Noul finanțator al Bihorului a explicat și motivul pentru care negocierile pentru preluarea clubului au decurs atât de mult: „Nu pot să stau într-un club de fotbal care să fie condus politic. Un club de fotbal trebuie să fie condus de către oamenii de fotbal”.

Mihai Giurgiu l-a reconfirmat în funcție pe antrenorul care a încheiat campionatul trecut, Gheorghe Silaghi, admirându-i puterea de a rămâne fidel clubului în poate cea mai grea perioadă a sa.

„Din punctul meu de vedere, e foarte greșit să schimbi ce e acum. Nu am de ce să schimb oameni care au înțeles situația clubului și au rămas la greu lângă club. Le-a fost extrem de greu, dar chiar și așa, au reușit să rămână în Liga a II-a, ceea ce e un lucru extraordinar. E foarte greu și să mergi pe stradă dacă nu ai bani, dar să mai și joci fotbal”, a mai spus Mihai Giurgiu.

ASU Politehnica va întâlni FC Bihor duminică, de la ora 20, pe stadionul „Știința”, în meciul de prezentare al lotului pentru viitoarea ediție a Ligii a III-a. Evenimentul va începe însă de la ora 19.

About Gabriel Toth

Comments

  1. bihor says

    Sper sa iasa un meci frumos, asa cum erau odata derby-urile vestului Poli-FC Bihor, Poli-UTA sau FC Bihor-UTA, meciuri mereu incarcate de istoric, traditie si cu o atmosfera de pomina…RESPECT POLI! HAI BIHORU’! Traditia conteaza, pt. ca fara cluburi de traditie si suporteri fotbalul nu exista…

Leave a Reply