Eșec după 97 de zile pentru CH Poli! Alb-violeții s-au înclinat pe terenul liderului

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

CH Poli și-a întrerupt în această seară șirul de rezultate pozitive. După șapte victorii la rând și în total opt meciuri consecutive fără eșec, trupa lui Pero Milosevic a fost învinsă cu 32-28 , în deplasare, de liderul Ligii Naționale, Dinamo București.

Formația din capitală s-a aflat în avantaj pe aproape tot parcursul meciului. În minutul 2 era deja 2-0 pentru alb-roșii, însă vizitatorii nu s-au lăsat descumpăniți. Cea mai în formă echipă din Liga Națională din 2016, CH Poli, a reușit o revenire rapidă, restabilind egalitatea în minutul 9, 4-4. Dinamo a avut însă o replică rapidă și s-a desprins din nou, având chiar +5 pe tabelă, 11-6. Poliștii au avut o nouă revenire spre finalul primei reprize, când au micșorat handicapul la doar două lungimi (13-11 și apoi 16-14). Dinamo avea să intre însă cu trei goluri avans la cabine, 17-14.

Începutul reprizei secunde a fost promițător pentru alb-violeți. După o nouă „evadare” a dinamoviștilor la cinci goluri (21-16), Poli a reușit nu mai puțin de patru goluri consecutive, ajungându-se la 21-20 în minutul 39. Jocul bun al elevilor lui Pero Milosevic a continuat, iar în minutul 41, tabela din cocheta sală „Dinamo” indica din nou egalitate, 23-23. Nici de această dată, CH Poli n-a reușit să intre în avantaj. În schimb, Dinamo s-a distanțat rapid, ajungând la 27-23 în doar cinci minute, o diferență ce n-a mai putut fi remontată de timișoreni. S-a încheiat 32-28 în favoarea bucureștenilor, iar pentru Poli rămân doar șanse teoretice de a prinde locul al patrulea.

Principalii marcatori ai timișorenilor au fost, în această seară, Marko Lasica, Irakli Chikovani și Mihai Timofte, cu câte 5 goluri, ultimul semnând toate golurile din aruncări de la 7 metri. Au mai punctat pentru alb-violeți Grigoraș 4, Fenici 3, Halcă 2, L. Ștefan 2, Santeiu 1 și Păiuș 1. Cel mai prolific marcator al lui Dinamo a fost Asoltanei, cu 11 goluri.

Înfrângerea din această seară e prima suferită de CH Poli după exact 97 de zile. Alb-violeții pierdeau ultima oară pe 10 decembrie, cu 29-25 la Potaissa Turda, în etapa a 16-a a Ligii Naționale.

CH Poli va încheia sezonul regular cu un nou joc dificil, de această dată pe teren propriu, în compania lui HC Odorhei.

About Gabriel Toth

Leave a Reply