Drumul spre titlu continuă: RCM Timișoara – Farul Contanța 68-13

RCM Timișoara s-a calificat în finala Superligii, după o semifinală de vis cu Farul. Elevii lui Chester Williams au depășit așteptările celor mai optimiști suporteri, zdobindu-i pe „marinari” cu 68-13, la capătul unui joc în care au marcat nu mai puțin de 10 eseuri.

Totul a mers strună astăzi pentru RCM Timișoara. „Studenții” au obținut biletele pentru finala de pe „Arcul de Triumf”, după cel mai bun joc reușit în ultimii ani. După un început mai greoi, în care Farul a stat minute bune în 22-ul timișorean, elevii lui Chester Williams s-au dezlănțuit și au marcat eseu după eseu, spre bucuria celor 2.000 de fani care au luat cu asalt arena din Ronaț.

Timișorenii au luat o opțiune serioasă pentru victorie încă de la pauză, atunci când se înregistra 26-8, după patru eseuri semnate de Kinikinilau, Pungea, Fercu și Moala. Jumătatea a doua a meciului avea să fie un adevărat galop de sănătate pentru bănățeni, care au mai culcat de încă șase ori balonul în terenul de țintă dobrogean, prin Rus, Calafeteanu, Tuiatua, Conache, Lemnaru și, din nou, Moala. S-a încheiat 68-13, cu siguranță cel mai frumos rezultat al rugby-ului timișorean din ultimele decenii.

Desfășurarea meciului

Min. 4 5-0 Kinikinilau – eseu; 7-0 Calafeteanu transformă
Min. 7 7-5 McGrath eseu
Min. 26 12-5 Pungea – eseu; 14-5 Calafeteanu transformă
Min. 28 14-8 Dumond – lovitură de pedeapsă
Min. 38 19-8 Fercu – eseu
Min. 40 24-8 Moala – eseu; 26-8 Calafeteanu transformă
Min. 43 31-8 Rus – eseu; 33-8 Calafeteanu transformă
Min. 47 38-8 Calafeteanu – eseu; Calafeteanu transformă
Min. 49 45-8 Tuiatua – eseu; Calafeteanu transformă
Min. 53 47-13 Agiacai – eseu
Min. 74 52-13 Conache – eseu; 54-13 Calafeteanu transformă
Min. 79 59-13 Lemnaru – eseu; 61-13 Calafeteanu transformă
Min. 80 66-13 Moala – eseu; Calafeteanu transformă

Reacții la cald

„Mă așteptam să avem un meci reușit, pentru că ne-am pregătit foarte bine în această săptămână. Îi mai bătusem de patru ori pe cei de la Farul în acest sezon, iar presiunea era mai mare pe umerii noștri. Constanța chiar nu avea nimic de pierdut. Mă bucur pentru băieții mei și sper să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece încă nu am câștigat nimic. Dar sunt convins că ei știu ce e mai bine pentru ei”. (Chester Williams – antrenor RCM Timișoara)

„Nici noi nu ne putem explica exact ce s-a întâmplat astăzi. A fost un meci foarte bun al Timișoarei, noi am opus o oarecare rezistență în prima repriză, după care am cedat inițiativa, probabil pe fond psihic. Timișoara știam că are o echipă foarte bună, știam că e favorită. Noi am venit să ne apărăm corect șansele și să încercăm să facem un rezultat mare. Din păcate, nu s-a putut, am prins o zi mai proastă, iar Timișoara o zi foarte bună. Diferența finală spune totul despre acest meci”. (Cristian Brănescu – antrenor Farul Constanța)

Foto: Robert Dohar

About Gabriel Toth

Leave a Reply