Dilemă pentru Pidi Czmor în ziua derby-ului: „Sper să nu greșesc vestiarul”


Derby-ul local dintre BC Timișoara și BC Timba va fi o experiență cu totul nouă chiar și pentru cei mai vechi baschetbaliști ai orașului. În această seară, Petru Czmor va fi pentru prima oară în cariera lui oaspete în sala în care și-a petrecut 15 ani de activitate.

Au mai rămas câteva ore până la cel mai așteptat meci din baschetul timișorean. Derby-ul local din această seară va reprezenta un moment special pentru trei dintre componenții „urșilor”, Pidi Czmor, Alexandru Mihuți și Florin Popa, cu toții trecuți și prin tabăra adversă. „E un meci greu, pentru că jucăm în deplasare. Lăsând gluma la o parte, sperăm să fie un meci frumos, cu sala plină și să facem o figură frumoasă. Dacă se poate, de ce să nu sperăm că putem să și învingem?”, spune căpitanul celor de la Timba, Petru Czmor.

De altfel, „Pidi” va experimenta în această seară senzații dintre cele mai ciudate. După ce vreme de 15 ani, sala Olimpia a fost pentru el „acasă”, indiferent dacă a jucat la Elba sau la Timba, de această dată experimentatul baschetbalist timișorean va fi nevoit să se schimbe în vestiarul oaspeților. „Voi fi oaspete în sala în care am fost întotdeauna acasă, e prima oară când experimentez așa ceva. Dar eu tot ca acasă mă voi simți, deoarece joc în această sală de 15 ani. Va fi însă ciudat să mă schimb în vestiarul oaspeților. Sper să nu greșesc atunci când vin la sală”, a mai spus Czmor.

Extrema în vârstă de 33 de ani a celor de la Timba spune că nu caută revanșa în duelul cu BC Timișoara, aflându-se în continuare în relații foarte bune cu foștii săi colegi. „N-am nicio rivalitate specială, sunt prieten cu toată lumea de la BC Timișoara. Pe teren, firește, vom fi adversari și voi da tot ce pot. Nu ne-am prea intersectat cu cei de la BCT în aceste zile, și ei au fost mai mult plecați. Păstrăm distanța și când ne vedem, ne mai aruncăm câte o privire urâtă”, glumește Czmor.

Petru Czmor a evoluat vreme de 14 ani neîntrerupți pentru concitadina Elba (ulterior BC Timișoara), acolo unde a trăit cele mai mari satisfacții din carieră. „Am trăit multe momente frumoase la Elba. Poate cea mai frumoasă amintire e acea triță din ultima secundă a unui meci cu Mediașul, când am adus victoria. A fost un meci superb atunci, cu o sală plină și o atmosferă excepțională. Apoi am câștigat și Cupa României, care a fost de asemenea un moment frumos pentru mine”, a mai spus Czmor.

Derby-ul local dintre BC Timișoara și BC Timba se va desfășura în această seară, cu începere de la ora 19, în sala „Constantin Jude”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply