Deținătoarea Cupei EHF și-a adjudecat și Cupa Politehnica: CH Poli – Pick Szeged 23-27

1După ce vineri s-a distrat cu Radnicki Kraguevac, CH Poli a dat realmente de greu astăzi, în finala Cupei Politehnica. Pick Szeged e o formație ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, gruparea maghiară fiind chiar deținătoarea la zi a Cupei EHF. Experiența și – trebuie să o recunoaștem – valoarea superioară a vizitatorilor a făcut diferența, Pick impunându-se cu 27-23.

CH Poli s-a ținut bine în prima repriză, controlând ostilitățile chiar în minutele de start. Alb-violeții au condus în mai multe rânduri, însă niciodată la o diferență mai mare de două goluri (2-0, 6-4, 9-7). Până la pauză, cele două combatante au mers cap la cap, sirena ce indica finalul primei părți oprind temporar tabela la 12-12.

Maghiarii au ieșit mult mai deciși de la cabine și, pe un fond de superioritate numerică, au evadat la cinci goluri. Poli a marcat primul gol al reprizei secunde abia la șapte minute de la reluare, atunci când scorul era deja 17-12 pentru formația din Szeged. Până la final, timișorenii au dat senzația de câteva ori că pot anula avantajul galonaților lor adversari, reușind să se apropie la două goluri, însă experiența portarului Sierra și-a spus cuvântul.

S-a încheiat 27-23, iar Pick Szeged pleacă acasă cu un nou trofeu, Cupa Politehnica, la aproape trei luni de la cucerirea unuia mult mai important, Cupa EHF. Pe locul 3 la turneul de la Timișoara s-a situat Știința Bacău, care a surclasat-o la rându-i pe Radnicki Kraguevac, cu 40-27.

Cel mai bun marcator al timișorenilor în finala cu Pick Szeged a fost Irakli Chikovani, cu 5 goluri, urmat de Grigoraș 4, Irimescu 3, Kaftin 3, Fenici 3, Păiuș 2, Ciubotariu 2 și Santeiu 1. De partea cealaltă, Kallman și Mindegia au marcat de câte 5 ori, urmați de Balogh 4, Prodanovic 3, Vranjes 3, Parrondo 3, Zubai 2 și Ancsin 2.

Superlativele turneului:

Golgheter: Marius Bondar (Știința Bacău) – 12 goluri (10 doar în repriza a doua a finalei mici!)
Cel mai bun portar: Piotr Wyszomirski (Pick Szeged)
Cel mai tehnic jucător: Cristian Fenici (CH Poli Timișoara)

„Ne doream să câștigăm trofeul, dar am dat peste o echipă foarte puternică. Începem să ne găsim cadența, încep să îmi cunosc jucătorii, potențialul lor și, cu siguranță, după cantonamentul de la Debrecen, relațiile de joc vor fi mult mai bine puse la punct. În repriza a doua am început cu o  eliminare, iar o echipă ca Pick, care nu te iartă în superioritate, s-a desprins. Noi am alergat toată repriza după ei, ne-am apropiat la două goluri, dar apoi am ratat din situații ușoare. În poarta echipei din Szeged e binecunoscutul Sierra, câștigător de Campionat Mondial și de medalie olimpică”, a declarat Constantin Ștefan, antrenorul formației bănățene.

About Gabriel Toth

Leave a Reply