Derby în vest! Timișoara și Aradul își ridică mingea la fileu

1374755_654864444533608_344486969_n
Voleibaliștii de la Universitatea Timișoara vor primi sâmbătă vizita celor de la Pro Volei Arad, într-un veritabil derby al vestului din Divizia A2. După ce săptămâna trecută au tranșat net duelul pentru primul loc cu Oradea, elevii lui Sorin Grădinaru vor căuta o nouă victorie în trei seturi, în fața unei formații clasate pe locul secund înaintea acestei etape.

Universitatea Timișoara va primi sâmbătă la prânz replica formației Pro Volei Arad, grupare ce a acumulat șapte puncte în acest debut de sezon. Echipa la care evoluează și timișoreanul Dan Jitaru, reactivat anul trecut, la 35 de ani, a stat în prima etapă a actualei stagiuni, după care a pierdut cu 2-3 pe terenul Banatului Caransebeș. Au urmat două victorii în câte trei seturi pentru arădeni, cu CSM Câmpia Turzii și Avântul Torpi Târgu Mureș, cel din urmă joc contând pentru etapa a opta, dar disputat în devans la cererea adversarilor.

De partea cealaltă, Universitatea e pe cai mari. După două succese clare, cu Banatul Caransebeș și CSM Câmpia Turzii, trupa lui Sorin Grădinaru a reușit poate cel mai bu joc din ultima vreme, reușind să-și depășească fără niciun fel de probleme principala contracandidată la primul loc al seriei, LPS Bihorul Oradea. A fost 3-0 pentru timișoreni, meci în care au evoluat cu succes și trei dintre juniorii crescuți la CSS Bega și legitimați de Sorin Grădinaru la începutul actualuiui sezon, Florin Ene, Lucian Bădiceanu și Robert Vîrlan.

Partida Universitatea Timișoara – Pro Volei Arad se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 12, în sala de sport a UVT.

About Gabriel Toth