Derby în Ronaț: RCM Timișoara – Steaua București

Liderul Superligiircm timisoara steaua bucuresti CEC Bank va primi mâine vizita ocupantei locului 3, Steaua București, pentru o încleștare ce se anunță extrem de interesantă.

Începutul lunii mai e deosebit de important pentru elevii lui Chester Williams. În decurs de numai o săptămână vor evolua împotriva principalelor contracandidate la titlu. Lideri după 4 runde, bănățenii vor juca mâine, pe teren propriu, cu Steaua, formație ce ocupă locul 3 în ierarhia Superligii, pentru ca sâmbăta viitoare să se deplaseze pe terenul campioanei en titre, Știința Baia Mare.

Gruparea de pe Bega a început ca din trombă noul sezon, în care și-a propus să cucerească primul titlu pentru rugbyul timișorean după exact 40 de ani. Un hop important în îndeplinirea mult visatului obiectiv e meciul de mâine, cu Steaua, formație ce ocupă locul 3 în Superligă. Deși bucureștenii par a avea șansele cele mai mici să pună mâna pe trofeu, dintre cele trei echipe înscrise în această luptă, pot pune probleme oricărui adversar din campionat, dispunând e o serie de jucători cu experiență. Doi dintre ei, Florin Vlaicu și Viorel Lucaci, au evoluat pentru RCM în finala Cupei României, câștigată la Alba Iulia, în fața campioanei din Baia Mare, însă n-au continua pe Bega și în acest sezon.

Bănățenii formează, în acest moment, cea mai prolifică echipă din campionat, reușind să marcheze 170 de puncte în doar patru meciuri. De asemenea, trupa lui Chester Williams a ratat punctul bonus ofensiv doar într-o singură partidă, cea de la Constanța. Cu toate acestea, universitarii s-au revanșat săptămâna trecută, la Cluj, unde au dat o adevărată lecție de rugby, impunându-se cu 71-5.

Partida dintre RCM Timișoara și Steaua va avea loc mâine, de la ora 15, pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” (fost „Electromotor”) din Ronaț.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply