Deplasare obositoare pentru BC Timișoara, înaintea întâlnirii cu campioana: „Va trebui să gestionăm bine această săptămână”

Antrenorul Tudor Costescu e de părere că principala armă a Galațiului e forța de grup (Foto: EMANUEL TITUS ILIESI / MEDIAFAX FOTO)

BC Timișoara se află în fața unui meci extrem de dificil, în etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Elevii lui Tudor Costescu vor juca mâine seară pe terenul ocupantei locului 8, Phoenix Galați, într-un joc important în ecuația luptei pentru primele șase poziții, care asigură calificarea directă în play-off. Un duel cu o formație incomodă pe teren propriu și o călătorie foarte lungă pentru alb-violeți, în condițiile în care miercuri sosește la Timișoara campioana en titre CSM Oradea.

BC Timișoara va bifa mâine prima deplasare din acest sezon cu Tudor Costescu pe bancă. Alb-violeții joacă la Galați, împotriva echipei la care evoluează un fost câștigător al Cupei României cu ELBA, Milos Pesic. Antrenorul „leilor” convins că echipa sa nu va avea o misiune ușoară la malul Dunării, chiar dacă vine după o victorie categorică în fața echipei din Târgu Mureș (91-72 duminica trecută, în sala „Constantin Jude”).

„Va fi o partidă dificilă, la fel ca toate celelalte din această fază. Galațiul va încerca să scoată tot ce poae în acest meci, pentru a rămâne măcar cu șanse teoretice de a intra în 1-6, dar și pentru a-și asigura locul între primele opt. Phoenix e o echipă extrem de arțăgoasă, cu jucători străini rutinați în campionatul României, cu niște tineri surprinzători și cu un joc consistent. E o echipă grea, dificilă, mai ales pe teren propriu”, a declarat Costescu.

Antrenorul formației timișorene spune că nu se va concentra pe un jucător anume al gălățenilor, deoarece consideră că forța grupului e principala armă a adversarei de mâine.

„Mie mi se pare Phoenix periculoasă ca echipă, nu neapărat la nivel individual. Totuși, Pesic și Bojovic, la experiența lor din campionatul României și la abilitățile lor tehnice, pot surprinde orice echipă. Sper să nu fie și cazul nostru”, a mai spus Costescu.

Au trecut zece zile de la revenirea lui Tudor Costescu pe banca formației timișorene. Tehnicianul în vârstă de 42 de ani consideră că echipa a început deja să se obișnuiască cu stilul său de lucru și spune că va trebui să gestioneze foarte atent resursele fizice ale jucătorilor săi în aceste zile, mai ales că miercuri vine la Timișoara campioana CSM Oradea.

„Lucrurile merg pe un făgaș bun. Ne-am pregătit foarte bine în cele două zile pe care le-am avut la dispoziție acasă. E o deplasare infernală, cu patru zile pe drum, după care miercuri urmează meciul cu Oradea. Va trebui să gestionăm foarte bine această săptămână. Eu zic că echipa stă bine fizic, suntem puțin încărcați în această perioadă, dar vom avea antrenamente de câte o oră în aceste zile, astfel că la ora jocului vom fi în formă maximă”, a conchis Tudor Costescu.

Partida Phoenix Galați – BC Timișoara va avea loc mâine seară, de la ora 19:30, și nu va fi televizată.

About Gabriel Toth

Leave a Reply