Denham Brown a sosit la Timișoara: „Cred că mă voi simți bine aici”


BC Timba a reușit unul dintre cele mai interesante transferuri ale iernii din România. Denham Brown, canadianul reținut în 2006, în NBA, la Seattle Supersonics, a ajuns astăzi la Timișoara. Extrema în vârstă de 29 de ani are în spate o experiență bogată prin care sper să-și ajute noua echipă în realizarea unui obiectiv extrem de îndrăzneț la prima vedere: calificarea în play-off.

A fost draftat în 2006 de Seattle Supersonics, dar n-a jucat pentru gruparea din NBA decât în amicale. A urmat apoi o carieră de veritabil globetrotter, drumurile purtându-l în Turcia, Italia, Ucraina și chiar Argentina.

„Cred că e o oportunitate bună pentru mine. Îl cunosc bine pe Alex Johnson, ne-am antrenat împreună în vară, iar el mi-a spus că Timba e o echipă bună. Nu știu multe despre baschetul românesc, dar din cea am văzut prin oraș și la antrenament, e tipic pentru Europa de est. Am jucat în Ucraina timp de un an, deci nu cred că am nevoie de timp pentru a mă adapta. Sunt convins că mă voi simți bine aici”, spune canadianul, care nu consideră că venirea la o nou-promovată din România e un pas înapoi pentru cariera sa. „Sunt coleg la naționala Canadei cu Jevohn Shepherd, iar el mi-a spus că nivelul baschetului românesc e chiar peste cel la care se aștepta”, a mai spus Brown.

Fără îndoială, cel mai important moment din cariera lui Brown s-a consumat în 2006, atunci când a fost reținut la Seattle Supersonics, în urma draftului. Deși n-a prins niciun minut în NBA, cele două luni de antrenament cu o asemenea echipă i-au fost extrem de utile. „A fost o experiență bună, chiar dacă n-am stat mult la SuperSonics. Dar faptul că mă antrenam zilnic într-un anumit ritm, cu jucători cunoscuți și care își luau totuși extrem de serios treaba, cred că m-a ajutat mai departe în carieră”, a povestit Denham Brown.

Canadianul a vorbit și despre calitățile sale, spunând că poate juca fără probleme chiar trei posturi. „Sunt un bun apărător și pot să spun că și arunc destul de bine. În plus, consider că am calități de lider, pentru că am o experiență bogată, am trecut prin multe campionate. În teren, joc de obicei pozițiile 2 sau 3, în ambele situații mă descurc bine, dar dacă meciul o cere, pot juca și 4. E important să fii polivalent în baschetul din ziua de azi”, spune Brown.

„Cred că putem ajunge în play-off”

Denham Brown a surprins în primul rând prin optimismul său, în prima sa zi la Timișoara. Deși spune că e la curent cu rezultatele noii sale echipe, canadianul e convins că Timba poate ajunge în play-off-ul actualului sezon. „Personal, îmi doresc să atingem play-off-ul. Sunt foarte optimist, echipa s-a schimbat destul de mult în această iarnă, prin venirea mea și a lui Jermont Horton. Sunt convins că pot ajuta echipa să atingă acest nivel prin experiența mea”, spune Brown, care pentru a-și întări argumentul a amintit de meciul în care a marcat 111 puncte și care l-a făcut cunoscut în Canada încă de la o vârstă fragedă. „Mi-am setat acel obiectiv cu trei luni înainte și iată că l-am reușit. Sunt o persoană care își setează țeluri înalte, iar apoi muncesc din greu pentru a le atinge. Chiar am crezut că pot arăta lumii că un jucător poate înscrie peste 100 de puncte într-un meci. Așa cred și că putem ajunge în play-off. Chiar dacă la prima vedere pare greu de crezut, eu vin cu această credință că se poate, că întotdeauna putem fi mai buni”, a mai spus Brown.

Denham Brown e cel de-al doilea nume nou din lotul „urșilor”, după Jermont Horton. Timba s-a despărțit, în această iarnă, de Bosko Stojakovic și Bojan Grubisic, ambii mult sub așteptări în turul campionatului. De la antrenamentul de astăzi a lipsit și cel de-al treilea jucător ex-iugoslav, Zoran Milovic, al cărui contract a expirat pe 31 decembrie, conducerea analizându-i în aceste zile situația.

About Gabriel Toth

Leave a Reply