Delegație subțire de atleți timișoreni la prima etapă a Campionatelor Naționale de sală

balan-cristina

Cristina Bălan, reprezentând LPS Banatul și CS Athletic Timișoara, concurează în probele de 400m și 800m.

Sezonul atletic 2016 începe astăzi, cu prima etapă a Campionatelor Naționale de sală pentru seniori, tineret și juniori 1. La întrecerea ce se desfășoară în sala de atletism a Complexului Sportiv Național „Lia Manoliu” va participa doar o mână de sportivi reprezentând cluburile din Timișoara, dar chiar și așa, șansele la medalii există.

Fără doar și poate, port-drapelul grupului de atleți timișoreni prezenți la acest final de săptămână în capitală e Cosmin Ilie Dumitrache. Hurdlerul în vârstă de 21 de ani va concura în proba de 60m garduri, acolo unde e favorit la medalia de aur. Trebuie însă precizat că, încă de anul trecut, Dumitrache concurează cu dublă legitimare, la CSM Timișoara și CSM București.

De urmărit va fi și evoluția Cristinei Bălan. Sportiva din generația 1998, legitimată la LPS Banatul și CS Athletic Timișoara, se află pe lista de start în probele de 400m și 800m.

La București, LPS Banatul va fi reprezentat și de o serie de atleți foarte tineri. Semifondista Anita Zaro, din generația 1999, va concura în probele de 1.500m și 3.000m. Tot la 3.000m, dar la masculin, clubul timișorean îl are în concurs pe Alexandru Creștin, tot din generația 1999. Iar mezinul lotului, Antonio Cuturean, născut în 2001, va alerga în proba masculină de 800m.

Prima etapă a Campionatelor Naționale de sală va avea două reuniuni, una astăzi și cealaltă mâine, ambele urmând a începe la ora 16.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply