Deian Sorescu, marcator și servant la Clinceni: „Atitudinea noastră ne-a împins spre victorie”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a revenit cu trei puncte prețioase din județul Ilfov. Ieri, alb-violeții s-au impus cu 3-2 pe terenul Academicii Clinceni, după ce în minutul 16, gazdele conduceau cu 2-0. Golul victoriei a fost înscris în minutul 84 de Deian Sorescu, aflat la prima reușită în tricoul divizionarei secunde. Mijlocașul de bandă s-a aflat și la originea golului egalizator, din prelungirile primei reprize, când a oferit centrarea din care Taub a înscris cu capul.

Deian Sorescu e de părere că atitudinea pozitivă și dorința mai mare de victorie au înclinat, ieri, balanța în favoarea echipei sale.

„A fost un meci greu, dar cred că s-a văzut că am muncit și ne-am dorit foarte mult victoria. Cred că atitudinea noastră ne-a împins spre această victorie. În fotbal s-a demonstrat de multe ori că 2-0 e un scor periculos. Au mai avut ei câteva ocazii, dar pe final de repriză ne-am revenit noi. Am făcut 2-1 și apoi 2-2 chiar înainte de pauză, iar în repriza a doua am luat-o de la început. Am gestionat bine jocul și am obținut o victorie meritată”, a spus Sorescu.

Tânărul mijlocaș consideră că Politehnica se poate clasa, la finalul acestui sezon, în prima parte a clasamentului. Totul depinde însă de timpul necesar pentru omogenizarea actualului lot, unul mult modificat față de precedenta ediție de campionat.

„Noi avem obiectivul nostru, pe care l-am discutat cu staff-ul nostru și cu suporterii, și încercăm să îl atingem. Bineînțeles, pe parcursul unui campionat mai apar și înfrângeri. Așa e în fotbal… Părerea mea e că ne putem clasa în zona locurilor 3-6. Orice început e mai greu, în vară au sosit foarte mulți jucători noi. Avem nevoie de timp până să ne sudăm ca grup. Când vom fi și omogeni, sunt convins că vom fi mult mai puternici”, a mai spus Sorescu.

Golul din minutul 84 al meciului de la Clinceni a fost primul pentru Deian Sorescu în tricoul Politehnicii Timișoara. Tânărul mijlocaș a împărțit reușita sa în două pentru a face cuvenitele dedicații: „Țin să dedic golul fratelui meu, care pe 22 august a împlinit 25 de ani. De fapt, jumătate din gol, iar cealată jumătate mi-o dedic mie, pentru că pe 29 august împlinesc și eu 20 de ani”.

Deian Sorescu a sosit la Politehnica Timișoara pe finalul sezonului trecut, după o perioadă de pauză forțată ce a urmat despărțirii de ACS Poli. În acest sezon, Sorescu a fost titular în toate cele cinci partide susținute de alb-violeți în campionat, iar în patru dintre ele a fost integralist.

About Gabriel Toth

Leave a Reply