Debut cu stângul pentru campioană: RCM Timișoara – CSM Știința Baia Mare 13-19

3

RCM Timișoara a început cu o înfrângere noua ediție a Superligii. Campioana en titre a cedat astăzi, pe teren propriu, scor 13-19, în fața rivalei CSM Ștința Baia Mare, la care noua achiziție, neo-zeelandezul Luke Samoa, a marcat toate punctele.

Deși a început curajos jocul din această dimineață, RCM Timișoara s-a văzut condusă pe tabelă încă din minutul 3, atunci când Luke Samoa a transformat o lovitură de pedeapsă. Calafeteanu a restabilit egalitatea după cinci minute, din același procedeu, însă fundașul neo-zeelandez achiziționat în iarnă de băimăreni a mai pus până la pauză șase puncte în dreptul „zimbrilor”, tot de pe urma unor penalități.

Ecartul oaspeților s-a mărit la începutul părții secunde, atunci când Samoa a mai transformat o lovitură de pedeapsă, scorul ajungând la 3-12. Fonovai Tangimana, intrat pe parcurs în echipa campioană, a semnat primul eseu al partidei, însă Calafeteanu a ratat tranformarea. Replica maramureșenilor a fost pe măsură, Luke Samoa reușind să își treacă în cont și un eseu, tot el reușind transformarea ulterioară. În prelungiri, RCM Timișoara a mai salvat din impresia artistică, asigurându-și și bonusul defensiv, în urma încercării semnate de Paula Kinikinilau.

Reacții la cald

„În mod evident, nu e startul pe care ni l-am fi dorit. Dar e și mai greu atunci când nu ești lăsat să joci. Le-am cerut băieților să joace un rugby dur, fizic, dar e imposibil să câștigi meciuri de rugby atubnci când primești patru cartonașe galbene. E începutul sezonului, iar acest lucru se vede, suntem încă destul de inerți. În prima repriză, ne-am creat câteva situații bune de a marca eseuri, dar nu ne-am respectat planurile întru totul. Dar încă o dată, e greu să joci în astfel de condiții și nu aș vrea să dezvolt mai mult”. (Danie de Villers, antrenor RCM Timișoara)

„O victorie muncită, ambele echipe merită felicitate pentru efortul depus. Nu a fost un meci spectaculos, ambițiile au fost mari și ne cunoșteam destul de bine. Mă bucură această victorie, în special pentru moralul noastru. Sunt sigur că Timișoara rămâne o echipă redutabilă în campionatul românesc. Sunt mai mulți jucători pe care i-am transferat și, încetul cu încetul,se vor integra. Au nevoie de timp de adaptare, la mâncare, la tradițiile noastre, vin dintr-o cu totul altă cultură”. (Eugen Apjok, antrenor CSM Știința Baia Mare)

About Gabriel Toth

Leave a Reply